Feed on
Posts
Comments

….. voor het geval dat je door de mand valt en alsnog ‘een boete’ aan je broek krijgt.

Teuben tekst_1

 

Marije Willems schrijft in de NRC van vrijdag 26 juni 2015

“Voormalig directeur Rinie Teuben van woningcorporatie Rentree in Deventer moet de corporatie ruim 2,2 miljoen euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald.

Rentree speculeerde onder leiding van Teuben met stukken grond en stak geld in diverse projecten. Door de grote risico’s die daarmee gepaard gingen, kwam de woningcorporatie in de financiële problemen. Zo betaalde Rentree (ruim 4.000 woningen) in 2008 ruim 13 miljoen euro voor grond in het Overijsselse Schalkhaar. De betaalde 80 euro per vierkante meter is veel meer dan het gemiddelde in die omgeving. En dat terwijl de grond voorlopig niet te bebouwen is. Teuben werd in 2009 ontslagen.

Al eerder bepaalde de rechtbank in Utrecht dat Teuben aansprakelijk was voor de geleden schade. Nu veroordeelt de rechter Teuben dus om een bedrag van 2,2 miljoen euro te betalen aan Rentree. Tijdens de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties vorig jaar liet Teuben weten geen spijt te hebben van zijn beslissingen in het verleden, zo schreef De Stentor destijds. “Er is geen geld verdampt. Laten we daar helder over zijn.”

 

Bom en Poes over Teuben

BulleBas peinst

Comments are closed.