Feed on
Posts
Comments

Column door Ross Douthat – columnist van The New York Times in de Volkskrant van 14 januari 2016
(in geredigeerde en verkorte versie hieronder; zie de VK voor oorspronkelijke versie)

 “Als immigratie gestaag maar met niet al te grote pieken verloopt, komt diepgaande verandering langzaam op gang en krijgt het proces van assimilatie zijn tijd. De moslimbevolking in Europa is tot nu toe maar met 1 procentpunt per decennium gegroeid en de meeste immigranten van Turkse en Noord-Afrikaanse origine die tientallen jaren geleden naar Duitsland en Frankrijk zijn gekomen, zijn nu redelijk ge-europeaniseerd.
Als daar in korte tijd een miljoen (of miljoenen) mensen bijkomen, de meesten jonge mannen, vindt een heel andere verschuiving plaats. In het geval van Duitsland is het totale inwonertal van 82 miljoen niet het belangrijkste getal. Het gaat om het aandeel van twintigers. Dat was in 2013 nog geen 10 miljoen (waaronder natuurlijk al veel immigranten). In die lichting en elke lichting daarna kan de huidige instroom een grote verandering teweegbrengen.

Hoe groot hangt af van de vraag in hoeverre deze mannen er uiteindelijk in slagen om een bruid of hun gezin naar Europa te halen. Wat betreft directe maatschappelijke rust biedt gezinsvorming of -hereniging hoop ……

Maar het kan ook de demografische impact van deze migratie verdubbelen of verdrievoudigen en Duitsland naar een mogelijke toekomst duwen waarin de helft van de bevolking onder de 40 jaar zou bestaan uit immigranten uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten en hun kinderen.

Wie gelooft dat een vergrijzende, geseculariseerde, tot nu toe tamelijk homogene samenleving in staat is om een migratie van een dergelijke omvang uit een andere cultuur vreedzaam te absorberen, kan meteen gaan solliciteren als woordvoerder van de huidige Duitse regering.
Wie daarin gelooft, is niet goed snik. Een dergelijke transformatie loopt uit op een groeiende polarisatie tussen autochtonen en de nieuw aangekomenen.

Zover hoeft het niet te komen. Dat betekent voorlopig even de Duitse grenzen sluiten voor nieuwkomers. Het betekent beginnen met een ordelijke uitzetting voor gezonde jonge mannen. Het betekent afscheid nemen van de gekoesterde illusie dat Duitslands zonden uit het verleden kunnen worden goedgemaakt met een roekeloos humanitair beleid in het heden. “

 

  Ross Douthat: Germany on the Brink ’  /   Vertaling: Leo Reijnen © NYT  (NYTimes, January 09, 2016)

 JB Merkel_Joost, borsten_txt

 

 

Bommel ontstemd

tom poes volgt de politiek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marieke zegt: “De ontwikkeling die Ross Douthat schetst, is een heel logische. Om dat in te zien hoef je niet extra intelligent te zijn. Het zal een poosje duren, maar dan gaan die demografische veranderingen zich onherroepelijk voltrekken. Dat is een fysiek gegeven. Mensen zijn geen abstracte getallen. Mensen hebben een rugzak met culturele bagage, een container aan ideologische overtuigingen. Die kun je niet van vandaag op morgen afdanken en vervangen. Ze blijven niet eeuwig onzichtbaar opgeborgen in de azc’s. Die aantallen!” cultuurverschil

Semanur: “Uit dit onzalige gebeuren blijkt eens te meer dat politici geen benul hebben van de algehele staat waarin het huidige allochtonen-bestand in Nederland, Duitsland, Frankrijk en verder, zich bevindt. Toch zijn er oriëntatiecijfers voorhanden die een inschatting mogelijk maken. Het SCP heeft onlangs zulke cijfers voor Nederland gepubliceerd. Over het percentage werklozen en criminelen per etnische groep. Daar hebben politici en beleidsmakers of geen boodschap aan, of ze kunnen er niets doen, ze zijn te beperkt, te dom.

Dan heb ik het nog niet over de eerste en tweede generatie Maghreb-arbeidsmigranten die hier verpieteren en domweg zitten uit sterven.”

Marieke grinnikt: “Uit mallotige machteloosheid, gaan de pratende hoofden dan dingen roepen als dat de formule ‘Bij de gratie Gods’  bij ondertekening van nieuwe wetten moet worden geschrapt. Daar knapt onze Democratie enorm van op.” Ongeduldig: “ Laat ze toch eens aan het werk gaan zeg. Ze vangen ruim 100.000 euro-ex de man per jaar. En dan dit broddelwerk afleveren en ons met de rommel opschepen.”  Paresh Schengen_opnieuw

“Terwijl God hier toch al lang is uitgestorven,” zegt Semanur, “behalve misschien in de binnenlanden van de Veluwe en Bible Belts, zoals rond Dordrecht en Kampen, of zo ongeveer die richting? Zeg, zou het kunnen dat D66 God overal uit wil, om de moslim migranten af te schrikken?” ze giechelt. “VVD’er Halbe Zijlstra zegt streng dat ze geen gratis borstcorrecties kunnen krijgen (kijk eens naar die borsten van Merkel zeg, zou Zijlstra daar op kicken?!) en D66 verbiedt om nog ‘insh’ allah’ te zeggen. De meeste azc’s worden toch in de bush gedumpt, dus daar moet de ontkerstening op z’n D66’s het hevigste gebeuren. Nederland goddeloos land van de kafirs, daar moet je als vrome moslim niet naartoe willen migreren. Het is een subtiele, beschaafde, methode, toch?”

* VROLIJKHEID  *

Marieke is weer ernstig: “We lachen erom – en dat kunnen we maar beter blijven doen – maar het is natuurlijk om te huilen dat dit gebeurt. Ik weet al lang niet meer wat ze in Den Haag en Brussel allemaal denken, maar met ons welzijn heeft het in ieder geval niets te maken. Aan de oorzaken van de migranten tsunami’s wordt in de media trouwens geen woord vuil gemaakt. Het niveau van de informatievoorziening is hetzelfde als bij de faillissement van V&D: het wordt zo ongezellig in de binnenstad zonder V&D. De stupiditeit springt je tegemoet! Ongezelligheid! Terwijl straks honderden ex-werknemers bij de gratie Gods (sorry, dat mag ik niet meer zeggen van meneer Pechtold en zijn gang!) op hun oude banen mogen solliciteren, tegen veel lagere salarissen. Want ‘het rendement’ van de equity firma’s moet hoger. Dat komt vanwege de globalisering. Die hebzucht dus.”

“Nou ja,” zegt Semanur lachend, “Harry van Rommel (SP) heeft geroepen dat er geen wapens meer aan de Saoedi mogen worden geleverd, want die veroorzaken de IS en die IS veroorzaakt de bombardementen en dat veroorzaakt weer de vluchtelingen hier. Dus ze doén wel wat hoor, daar in Den Haag! Maar D66 is momenteel het ijverigste.

Weet je, als het scenario dat Ross Douthat schetst zich straks ontwikkelt en de gevolgen van deze ongecontroleerde instroom voelbaar worden, dan zijn de politici die dit op hun kerfstok hebben al lang weg, naar nog méér-betalende functies. Kijk maar naar de lieden uit voorgaande kabinetten, waar die nu allemaal zitten en hoeveel ze er in inkomen op vooruit zijn gegaan. Het is een cynisch spelletje, maar de massa blijft als schapen naar de stembus sjokken.”

Marieke vertelt dat Heike en Ursula de cartoon van Joep Bertrams in kleur hebben uitgeprint en op hun kamers gehangen. Ze hebben de prent ook naar Duitsland gemaild met de wens dat Angela Merkel daadwerkelijk veelvuldig in haar borsten gegrepen moge worden door hitsige migranten. mamma merkel_taharr

“Wat me trouwens de keel begint uit te komen,” zegt ze wrevelig, “zijn artikels als in de Groene Amsterdammer (14.01.2016) waarin ook die Merkel-cartoon staat, waarin lovend wordt verteld dat de beste hardlopers van Limburg uit Eritrea komen. Hetzelfde politiek correcte verhaal als dat over hoogopgeleide Syriërs wordt opgehangen. Allemaal tot je dienst hoor dat die Eritreeërs pijlsnel zijn en al de Syriërs hoogopgeleid, indien ze werkelijk op de vlucht zijn met geldige redenen: welkom en burger zo snel mogelijk in, maar hou op met die kulverhalen! Zorg ervoor dat die talenten in Syrië en Eritrea tot hun recht kunnen komen. Flauwekulsprookjes, alsof we allemaal debielen zijn.”

Semanur: “Houellebecq vertelt in zijn roman ‘Onderworpen’ een verhaal dat misschien sneller realiteit wordt dan hij voorzag. En niet zo rimpelloos als in zijn boek. Laten we hopen dat de waarschuwing van Amos Oz met zijn roman ‘Judas’ aan de Israëlische politici, goed door hen wordt gelezen en begrepen. Israël kan zich onmogelijk eeuwig elitair afzijdig blijven houden in de regio. De tot nu toe legitimerende verhalen slijten in snel tempo. Hoe lang zal het duren alvorens Iran/Perzië ook een atoombom heeft? Kim van Korea schijnt er ook al een te hebben, dus maak je borst maar nat.”

“Je hebt helemaal gelijk” zegt Marieke, “schrijvers als Michel Houellebecq en Amos Oz zijn geen buitenaardse visionairs met een onfeilbare kristallen bol, maar scherpzinnige waarnemers en degelijke kenners van de menselijke psyche en de geschiedenis. Dat kan ik helaas niet voor onze huidige politici zeggen, dus vrees ik dat de boel eerst veel erger moet worden alvorens ‘ze’ aan verbeteringen moeten gaan denken.”

 

bob engelhart niet ons probleem

Australische cartoon_blijf liggen

Comments are closed.