Feed on
Posts
Comments

gepost door jerry mager
op Nelpuntnl.nl – 03 – 11 – 2013

De terugtrekkende staat vraagt meer persoonsgegevens van Nederlanders op dan ooit tevoren. …. ‘Vadertje staat is van oudsher een huisvriend hier. Wacht maar tot hij bij u aan de keukentafel zit.’
Martin Sommer in de Volkskrant van 03/11/2013, 12:38

 mark_rutte_02_geflipt reciproke particip.

“ De ambtenaar, ook als hij aan huis komt, vertegenwoordigt de staat en de staat is er niet om zoete broodjes te bakken. Hij is niet zo’n vijand als in de paranoïde wereld van Julian Assange, maar gevaarlijk en machtig is hij wel. Er is niet voor niets een hele batterij Grondwetsartikelen die de burger tegen de staat moeten beschermen. Officieel trekt de staat zich terug, de AWBZ wordt immers te duur. In werkelijkheid komt dezelfde staat verder achter de voordeur dan ooit.

De Haagse denktank RMO schreef er onder de titel Terugtreden is vooruitzien deze zomer een scherp rapport over.

Tweetie + tekst over RutteDe nieuwe wet  [WMO 2015, Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning; jm]  wil zelfstandigheid en participatie bevorderen, maar is doordesemd van overheidsbemoeienis. Dat bleek toen deze krant schreef over het vrijwilligerswerk dat de keukentafelambtenaar zou gaan suggereren, ‘om iets terug te doen’. Dat vrijwilligerswerk is niet afdwingbaar dus daar komt niets van terecht, maar het is wel degelijk de denkrichting. Let op de terminologie: vroegsignalering, ondersteuningsarrangementen, preventie: alles diep in uw privéleven, inclusief het morele oordeel over wat ‘gebruikelijke hulp’ is van buren en familie.”

rutte_stijgt met sigaar in fauteuil + tekst Berlin

Comments are closed.