Feed on
Posts
Comments

Ton van Haperen:  Voorstellen van de commissie-Schnabel zijn verzameling holle retoriek – Volkskrant 29 januari 2016

“Onderwijs 2032  De voorstellen voor een nieuw curriculum, van de commissie-Schnabel, is een genante verzameling holle retoriek, die een snelle correctie verdient.

Staatssecretaris Sander Dekker wil een nieuw curriculum in het basis- en voortgezet onderwijs. Een snel veranderende samenleving zou daarom vragen. Een commissie onder leiding van Paul Schnabel zocht uit hoe dat moet, het curriculum aanpassen aan de nieuwe tijd. Onlangs presenteerde hij zijn bevindingen. Die doen het ergste vrezen.

Het onderwijs veranderen omdat de samenleving verandert, daar hebben we rampzalige vernieuwingen als basisvorming en studiehuis aan te danken. Met de commissie-Schnabel gaat het van meet af aan mis.

Volgens de staatssecretaris leidt het onderwijs van vandaag op voor banen van vroeger. Vanuit die stelling formuleert hij de opdracht voor de commissie: wat heeft een leerling in 2032 nodig?”

schooljeugd verspild-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

verantwoordelijke leerlingen

 

 

 

 

 

 

Schot Flexvolksvertegenwoordiger-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(De SpeldsatireRudolf Julius – Volkskrant 29 januari 2016

“Teeven huurde crimineel Cees H. in als zzp’er

Opnieuw komt tv-programmaNieuwsuur met een schokkende onthulling over de Teevendeal. Crimineel Cees H. zou zijn informatie destijds op zzp-basis aan het Openbaar Ministerie hebben verstrekt.

Toenmalig officier van justitie Fred Teeven betaalde Cees H. zo’n 4,8 miljoen gulden (2,2 miljoen euro) voor een aantal inlichtingen. Naar nu blijkt, bood de crimineel die diensten aan als freelanceinformant. Het veelbesproken ‘bonnetje’ was dus een factuur, waarover het OM ook het hoge btw-tarief betaalde. De fiscus werd daarbuiten gehouden, volgens Nieuwsuur omdat er sprake was van verkapte loondienst.” (De Speldsatire)

Teeven_creatieve_zzp'er_5

Canteclaer_nieuwlichter

Comments are closed.