Feed on
Posts
Comments

Mooi-weer-politici

Jesse Klaver in Trouw – 10.02.2016

“In mijn visie selecteert de UNHCR de mensen die het hardst opvang nodig hebben.
Dat zijn er dan geen paar duizend, zoals nu, maar honderdduizenden. Die komen naar Europa, waar ze eerlijk verdeeld worden over alle landen.
De landen in de EU die niet mee willen werken, krijgen een boete of kunnen in het uiterste geval uit Schengen worden gezet. Iedereen moet meedoen. Dat zal niet meteen lukken. Maar het moet wel gebeuren.”

de markies_jesse-klaver

Hennis Plas_taliban

Sylvain Ephimenco: ‘Jesse Klaver is maar twee lengtes gescheiden van zuiver populisme’− in Trouw 11.02.16

“Zo bewondert Jesse Klaver de politieke altruïste Angela Merkel en heeft al een Nederlandse versie voor haar even befaamde als beruchte ‘Wir schaffen das’: ‘Wij kunnen dit aan, absoluut.’ Een waarneming die niet echt op wetenschappelijke en ook niet op sociaal-maatschappelijke gronden berust. Maar Jesse blijft hierdoor wel sympathiek.
Wanneer hij bij mij minder sympathiek overkomt in dat interview, is het moment dat hij de foto van de kleine Aylan aanhaalt. Ik heb het over het verdronken Syrische jongetje op een Turks strand waarvan de hartverscheurende foto Europa (in eerste instantie) ontvankelijk heeft gemaakt voor de enorme vloed asielmigranten.
Klaver: ‘Ik hoef zijn naam niet eens te noemen. Ik hoef alleen maar te zeggen: blauw broekje, rood shirtje, op het strand. Dan weet iedereen waarover ik het heb.’ “

aylan-kontenknijper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tante-sidonia mooi-weer

 

 

 

 

 

 

 

Toverheks Antanneke _politici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.