Feed on
Posts
Comments

Saoedi-Arabia

citaten_2

“Ik ben vóór Europa, dus ook vóór de Oekraïners en de Russen, want die horen bij Europa. Shakespeare begreep het: je vrienden staan je het meest nabij, dan komen je medeburgers en tenslotte je landgenoten. Het zijn concentrische cirkels. Dus de logisch dat ik tégen het speeltje van de pedante politici stem, dus tégen het ‘associatieverdrag’ van het EU-establishment met het Oekraïense establishment.”

“Bravo, eindelijk eens de gewone man aan het woord. En ziet: wat een nuchtere betogen. In de Trouw van vandaag zaterdag 2 april 2016 lees ik twee reacties van gewone stervelingen op de Opiniepagina’s: Bart Keer: ‘Referendum: keus tussen twee kwaden’ en Heere Heeresma: ‘Openheid van Europa is uniek in de geschiedenis’.

Luister, Bart Keer zet heel nuchter de geschiedenis op een rij: ‘Rusland is sinds 1989, toen de Sovjet-Unie ophield te bestaan, stelselmatig vernederd. Het Westen is onder leiding van de Amerikanen continu bezig geweest zijn macht uit te breiden richting de grenzen van de rompstaat van de voormalige Sovjet-Unie, met militaire en economische middelen. Landen werden aangemoedigd zich los te maken uit de invloedsfeer van Rusland.
Waar de Verenigde Staten de afgelopen halve eeuw voor niets terugdeinsden om hun (economische) belangen ver van huis te verdedigen, heeft Rusland, ondanks alles, zeer veel gezichtsverlies dichtbij huis geïncasseerd zonder over te gaan tot grootschalig wapengekletter. Maar dit voortdurende oostwaarts oprukken van het Westen heeft wel mede geleid tot een dramatische verharding in Poetin-Rusland. ‘
Dit kun je ook in de solide biografie over Putin van Steven Lee Myers lezen.“

“Myers’ biografie is inmiddels vertaald in het Nederlands, dus ook Haagse kaasstolpers zouden hem moeten kunnen lezen. Met wat hulp, misschien. Ze moeten het natuurlijk wel willen en niet gewoontegetrouw vanuit de onderbuik reageren.
De Amerikanen hebben trouwens straaljagers gestuurd om ons bang te maken – en de Russen te intimideren. Grover kunnen we het niet maken, leuker helaas ook niet. De brutaliteit!  Wat moppert Bas Heijne?”

“O ja, de column van Bas Heijne in de NRC, die heet: ‘Ja’. Tja, ja dus. Okay, it’s a free country (they say). Heijne speelt advocaat van de duivel, want hij legt uit waarom bijvoorbeeld de IS rekruten blijft trekken. Daar haalt hij zelfs Tocqueville bij, die zag in dat mensen emoties nodig hebben om zich onderling verbonden te voelen en de godsdienst leent zich daar uitnemend voor.
Tocqueville zou vandaag de dag zijn hart kunnen ophalen: soennieten tegen sjiieten, en verder salafisten, alevieten, druzen, wahabisten en de hele rest van de reutemeteut, keuze te over om je onderling verbonden te voelen. Men kan nog even voort, daar in de woestijn. Ik laat de diverse merknamen maar ongenoemd. Nou, een paar dan: IS/Irak; Jabhat al-Nusra/Syrië; Taliban en Al-Qaeda/Afghanistan, Jemen, Maghreb, Pakistan; Al-Shabaab/Somalië; Ansar al-Sharia/Libië. ……  En natuurlijk: de meeste van die moslimdenominaties tegen de christen-kruisvaarders.”

“Ja, ja. Stop maar! Voor elk wat wils en nog veel meer. Dus De Tocqueville heeft het volgens Heijne haarscherp gezien. Mooi, daar zal Alexis erg verguld mee zijn. Jammer dat ‘wij’ er ons blijkbaar zo nodig tegenaan moeten bemoeien. Dat moet natuurlijk van de wahabi-kalief van Saoedi-Arabië, die de machthebbers in de VS opdracht geeft om de concurrerende kalief van de IS als proxy’s te bombarderen. Want: Saoedi-Arabië produceert 11.500 miljoen vaten olie per dag (per vat 56 liter) en heeft een geschatte voorraad van 265 miljard – MILJARD – vaten olie in de grond. Dus de kalief bezit Zwitserland, Luxemburg, de Cayman eilanden, Talpa, The Washington Post en nog veel meer …..”

“Juist. Vladimir Putin schijnt Rusland erbuiten te willen houden, en de Chinezen willen dat ook. Dus heeft Putin eigenlijk geen belang bij de Oekraïne als failed state aan zijn westgrens. Bas Heijne beweert dat de tegenstanders van EU-lidmaatschap voor de Oekraïne, die volgens Heijne in een moeite door de totale ondergang van de EU nastreven (??), een EU-lidmaatschap van de Oekraïne juist zouden moeten verwelkomen, want een failed state zou de ontbinding van die EU bevorderen. Waarschijnlijk heeft Heijne gelijk in dat laatste, alleen zou een ontmanteling van de EU op de wijze die Heijne voor ogen heeft, vooral gebeuren op kosten van de gewone EU-burger en natuurlijk ook van de doorsnee Oekraïner (die net zo goed slachtoffer is van establishment-megalomanie en dollardorst). Dus ik ben niet voor zo’n cynisch scenario. Ik ben juist voor toenadering tot Rusland. Dan snijdt het mes aan minstens twee kanten: de Oekraïners kunnen weer rustig ademhalen en Putin zal Assad waarschijnlijk kunnen temperen. Dat betekent misschien minder bombardementen in Syrië, en ook in Libië en Irak, dus minder vluchtelingen.

BommelPoes over Europa

Maar dan moet de EU – dat zijn wij geloof ik? – zich ontworstelen aan de Amerikaanse bobo’s (dat zegt Bart Keer trouwens ook), want die moeten van de Saoedi-kalief blijven bombarderen, en wij moeten als proxy van de proxy meedoen. De wahabi-kalief wil namelijk geen concurrerend kalifaat. En, de Tocqueville zegt het zelf: godsdienst is nog altijd een uitstekend opium voor de massa’s.
Nog iets: die Saoedi-kalief kan bij wijze van spreken ieder lid van de VN Veiligheidsraad en andere gremia, zeg 15 miljoen dollar per hoofd toestoppen, zonder dat zulks voor zijn onnoemelijke geldvoorraad ook maar iets uitmaakt. En al die miljonairs verordonneren vervolgens glashard dat Europa alle bewoners van Syrië, Libië en wat de kalief nog meer beveelt, moeten opvangen en herbergen. Op humanitaire gronden welteverstaan. Waaróm al die mensen weg moeten uit hun thuislanden, mag ook niet worden besproken in de Westerse media, want die zijn grotendeels in handen van de kalief en zijn uitgebreide familie.
Die lui schijnen rond 275 miljard dollar per jaar alleen aan olierevenuen binnen te krijgen. Die hebben ze in feite niet eens nodig, want met het vele geld dat ze al bezitten, harken ze een veelvoud van die 275 miljard aan rendementen binnen. Ze kunnen bij wijze van spreken de hele wereld kopen en dat doen ze dan ook. Daarom dat al die piepeltjes uit de regio moeten verkassen: hup, weg jullie! migreren, naar Europa, Amerika en Canada en naar andere plekken die zij – de Saoedi dus – blijkbaar als hun achtertuintjes beschouwen.  Zelf nemen de Saoediërs niemand op, zelf laten ze niemand binnen. Logisch, want de godsdienst hè ….. enfin, lees de Tocqueville volgens Heijne maar.”

“Om moedeloos van te worden, nietwaar. We houden ons bezig met de ‘berichten’ aan en over de buitenkant, maar wat er achter de schermen wordt bedisseld, weten we officieel niet. Hoewel we het steeds meer vermoeden, want we zien gewoon wat er gebeurt en de officiële verklaringen en frames van de spin doctors en andere volksverlakkers slikken we dus niet meer voor zoete koek. Kijk maar eens naar zo’n Erdogan, die probeert heel begrijpelijk zijn graantje mee te pikken en heeft geen boodschap aan Merkel en haar EU, want die hebben nooit een boodschap aan Turkije gehad. Lachûûûh …..
Het doet me denken aan kolonel Nathan Jessop (Jack Nicholson)  in ‘A few good men’: ‘You can’t handle the truth.’ How right the colonel is ….. Wie kan er nu geloven – en niet uit het raam springen – dat zij in feite uiterst marginaal, en almaar minder, beslist over haar regering en lot? Wat was de tweede opinie-bijdrage in Trouw?”

“O ja, Heeresma, die neemt het manifest van Denker des Vaderlands Marli Huijer op de korrel: ‘Wij zijn allemaal migranten‘. “

“Och gut, ja, toe we die titel lazen en wie allemaal ondertekend hadden, hebben we dat manifest niet eens meer gelezen. Zij? …. migranten? Natuurlijk, die migreren van hun knusse luxe huisjes ver buiten de achterstandsbuurten naar hun optrekjes in Frankrijk of iets dergelijks. Da’s tenslotte ook migratie, nietwaar? Laat ze de eerstvolgende keer alsjeblieft een enkele reis nemen, dan blijven wij verschoond van hun gratuite huichelachtige geneuzel.”

“Precies, daar komt het betoog van Heeresma ook op neer. Hoe meer migranten, hoe lager het uurtarief van hun schoonmaakhulpen. Enfin, laat ze Malika Sorel maar lezen.”

“Verder is de bijdrage van Paul Scheffer in de NRC eigenlijk de enige zinnige die ik in de kranten ben tegengekomen. Scheffer vindt dat de EU-bobo’s de eerstkomende 25 jaar geen uitbreiding meer moeten nastreven. Lijkt me een gezond idee, maar ja, vertel dat maar aan een Brusselse bende machtsbeluste minkukels. We hebben ondermeer dat stuk van Mathieu Segers & Bart van Riel op de stapel gelegd voor de jongelui: ‘De weefouten in de EMU’ (Openbaar Bestuur, november 2012). Een van de vele stukken trouwens. Je zou denken dat ze daar in Brussel op z’n minst een beetje bescheidener in hun ambities zouden zijn met al die illustraties van hun broddelbeleid. Maar neen hoor. De ene elleboogt zich nog potsierlijker in de schijnwerpers dan de andere. En maar kwebbelen, kakelen en kwekkebekken. ”

“Scheffer vertrouwt die brakke Brussel-bureaucraten lijkt het, want hij schijnt werkelijk te geloven dat het onzalige associatieverdrag beslist niet de opmaat vormt voor een lidmaatschap van de Oekraïne tot de EU. De Unie zou de mogelijkheid hebben om ‘bij te dragen aan de ontwikkeling van een land [Oekraïne] dat qua omvang en ligging een strategische positie inneemt.’ Laat Putin dat laatste nou ook doorhebben, zeg. De beer gaat straks los, wanneer de Oekraïne toch lid wordt en de deur voor Turkije gesloten blijft.”

“Weet je nog: Griekenland kon ook beslist geen lid van Eurozone worden, todat Goldman Sachs besliste dat het toch moest – vanwege het bancaire businessmodel van de banken. De toenmalige president van Europa, Herman Van Rompuy, bepaalde in paniek dat Mario Draghi van Goldman Sachs baas van de ECB werd. rompuy-uitgemolken-eu-koe_70pct
Zo gaat het met de Oekraïne ook, wanneer die kierewiete kwiebussen hun zin krijgen. Uitgerekend meneer Van Rompuy heeft het lef om te beweren dat een NEEN bij het 6 april referendum een blamage voor Nederland zou betekenen. Waar worden die geschifte gasten toch gebakken, waar komen al die collaborerende koortsige knikkebollende kaboutertjes vandááááán …….?!”

“Trouwens, dat toekomstige lidmaatschap van de Oekraïne ziet Turkije net als wij nu natuurlijk al hangen, want Erdogan is niet gek. Alle bezweringen ten spijt dat de Oekraïne géén lid van de EU wordt. Wie gelooft die paljassen in Brussel en Washington nog?! Dit verdrag is de voet tussen de deur, the thin edge of the wedge. Dus Turks leedvermaak lijkt me terecht aan de orde: jullie willen Turkije als moslimland niet als lid van jullie club, okay, dan laten wij zo veel mogelijk moslims bij jullie naar binnen stromen. Die moslims kunnen later ook nogeens vóór Turkijes toetreding tot de EU zorgen, want godsdienst …. nietwaar? Zie de Toqueville volgens Heijne. ”

“Best koddig en komisch, als het politiek niet allemaal zo aftands, armzalig en armieterig was. Rusland mag onder geen beding in harmonische relatie met de EU komen te verkeren, want dan zouden de Amerikanen hun dominante rol weleens rap kwijt kunnen raken. Dus moeten de EU-sukkelaars Putin zo veel mogelijk sarren. Dat verschaft Amerika dan weer reden om zijn militaire show aan Ruslands westgrens op te voeren – vermoedelijk gefinancierd door de Saoedi-kalief – zodat het geld kan rollen en er goddank weer een ouderwetse koude oorlogssfeer en – situatie ontstaat. De Yanks sturen vast straaljagers! En de EU-labbekakken doen daar niets tegen! Hallelujááá! We zijn een kolonie.”

Obama en Saoedi's_80prct

“Gooi maar in m’n pet. Trouwens, Debby, Leonora en Helen zien het hele verkiezingscircus rond Trump en Clinton met stijgende verbazing en toenemende walging aan: ‘We gaan vanzelfsprekend alleen stemmen op Bernie Sanders en anders stemmen we natuurlijk helemaal niet. ‘ Er zijn nijpender zaken aan de orde dan het geplukhaar van potsierlijke politieke pubers op de geopolitieke apenrots. Weet je dat de zus en een neef van Sanneke vijf sollicitatiebrieven per week moeten versturen voor hun bijstandsuitkering? Na enkele maanden moeten ze op een cursus leren solliciteren. Afgestudeerde juristen met een tweede en derde studie erbij. Je zou zeggen dat zij zo’n cursus konden geven, nietwaar? Ze waren een keer in principe al aangenomen als concièrges bij een leerfabriek (dat heette vroeger: school, onderwijsinstelling), maar mochten niet vanwege werkverdringing.”

“De politici weten van beroerdheid niet meer wat ze moeten verzinnen. De economie groeit, maar hè wat vreemd, het aantal banen groeit niet mee. Hoe zou dat nou toch komen? Om je heen zie je steeds meer mensen die helemaal niet hoeven te werken, omdat ze hun schaapjes op het droge hebben met geërfd vermogen of via beursspeculaties. Je kent Yvo en Tiets? Die hebben in hun leven nog nooit een vinger uit hoeven steken en gaan twee keer per jaar skieën en vier keer per jaar op wereldreis. Het zij ze gegund, maar dat is iets anders dan vijf sollicitatiebrieven per week schrijven. Toch?”

“Tja, maar dat komt door de kapitaalmarkten. Aan zulke toestanden kunnen de politici natuurlijk niets doen. Of wel? Ik denk het niet, want daar zijn ze helemaal niet voor gekwalificeerd.”

“Sterker: politici hebben die toestanden laten ontstaan en in de hand gewerkt. Ze weten niet hoe snel ze zelf in vermogensposities als van Tiets en Yvo terecht kunnen komen ….”

“Caroline de Gruyter is een van de weinigen die durft te schrijven, wat steeds meer mensen diep van binnen al weten: ‘Links en rechts zijn hetzelfde geworden. Griekse kiezers hebben linkse en radicaal-linkse regeringen gekozen, maar hun economische politiek veranderde er geen jota door. De Duitse socialisten zijn het zo met Angela Merkel eens dat ze spijkers op laag water zoeken om zich te onderscheiden. In Slowakije regeren socialisten met fascisten.’ (NRC 02.04.2016)
Deze pipo-politici hebben niets meer in de melk te brokken, want hun voorgangers – en zij gaan er ijverig mee door; de schlemielen selecteren zichzelf namelijk – hebben zich en daarmee ons, hun kiezers, uit korte-termijn-winstbejag met huid en haar overgeleverd aan de financiële sector. Daarom terroriseren deze politici werklozen, om te laten voelen dat ze toch aan de touwtjes trekken: owéé als je geen vijf zinloze sollicitaties per week pleegt, en hup! nog een azc in je achtertuin, want wij zijn de baas. Waag het niet te protesteren, want dan sturen we de ME op je af!”

“Ga je dan niet liever, linea recta of via Reisbemiddelaar Molenbeek, naar Syrië? Via Assimil leer je spelenderwijs Syrisch (als je maar wapens en explosieven bij naam weet) en een bidmatje kost bij de Action bijna niks. Je bent heel bruikbaar, want je weet de weg in Parijs, Londen, Amsterdam, New York, en je spreekt de taal. Word dus ondernemer: neem je lot in eigen hand en word avontuurlijke entrepreneur van je eigen zingeving! Anders moet je toch maar om de twee weken met je plas naar de bijstandsuitkeringsambtenaar.”

“De Oekraïne op termijn in de euro manoeuvreren, is voor de huidige beroepspolitici gewoon: bezig-zijn. Ongeacht de consequenties voor de burger-melkkoe. Vermoedelijk krijgen ze daar lobbygeld en –commissie voor. Niet per se op hun cijferrekeningen in Zwitserland maar hoogstwaarschijnlijk deels in de vorm van een dik betaalde benoeming op een schnabbel-sinecure in de banencarrousel.”

“Ik heb zojuist weer gedoneerd aan Wikipedia. Ik maak er zo veel gebruik van. Geweldige organisatie!”

“Ik ook! Prachtig instituut, geheel belangeloos bijgehouden door al die goedwillende mensen, die gewoon hun kennis willen delen en degelijk werk afleveren …. Gode zij dank dat dit soort initiatieven nog bestaat en niet alles voortdurend geld, geld, geld is …..”

 

* * *

Steven Lee Myers (2015): The New Tsar. The Rise and Reign of Vladimir Putin / London, New York, etc.: Simon & Schuster / ISBN: 978-1-4711-3935-2

Myers’ biografie is in het Nederlands vertaald

Friedrich Nietzsche (1997): Herwaardering van alle waarden / Meppel, Amsterdam: Boom / ISBN: 90 5352 351 0 / NUGI 611 / vertaling uit het Duits door Thomas Graftdijk

 

http://www.jerry-mager.nl/tag/malika-sorel-sutter-trouw/

Russische nieuwssite “Sputnik’  –   http://sputniknews.com/politics/20160401/1037346551/erdogan-daesh-terror.html

Engelstalige site van “al Jazeera”  –  http://www.aljazeera.com/programmes/listeningpost/2016/04/russia-west-information-war-palmyra-160402114253352.html

 

 

Latuff-Pinokkio

Trump_Clinton_5.2

Semanur & Jerry Mager (april 2016)

 

 

 

 

 

Comments are closed.