Feed on
Posts
Comments

“Scholen gaan binnenkort kinderen naar huis sturen en dat is dan de schuld van PvdA’er Lodewijk Asscher, schrijft de Telegraaf vandaag, vrijdag 24 april 2015 op pagina 13.”

“Hoe dat zo?” Claire komt uit het zembad en droogt haar haren.

“Wel, Asscher heeft de Wet Werk en Zekerheid op stapel gezet waardoor flexwerkers nog maar drie keer per twee jaar – dat was drie jaar – mogen worden ingezet. Daarna moet ze een vast contract worden aangeboden. Op veel scholen blijken invaldocenten – mijn hemel, niet aan dénken! – intussen normaal. Een docent die vier keer binnen twee jaar invalt op een school, moet in vaste dienst. Dat kunnen scholen niet betalen. Dus hebben twee schoolbesturen al brieven gestuurd aan ouders om ze voor te bereiden op mogelijke ‘Asscherdagen’ van lesuitval. Dat zijn de Stichting Katholiek Onderwijs NoordOost Twente en CBO Fryslân, staat hier.”

“Heeft Lodewijk Asscher dit niet voorzien?” vraagt Claire ongelovig. “De man zal er toch op zijn gewezen, toen hij die wet bekokstoofde. Of was hij toen bezig met het voorbereiden van een lezing of een toer langs de belangrijkste intellectuele centra van Europa? Waarom trouwens hebben partijgenoot Minister Jet Bussemaker (Onderwijs, ook PvdA) of krullebol Sander Dekker (VVD) niet aan de bel getrokken.” bussemaker_krikt dag en nacht

“Jet was waarschijnlijk druk met de MOOCs en haar lijst van first ladies en die Sander moest vast gitaarspelen en zijn permanent verversen? Een van die schoolmanagers bestiert 22 scholen en heeft berekend dat hij per jaar op 2100 invalmomenten komt. Dat is dus zo’n 95,5 invalmomenten gemiddeld per school. Toch? Never a dull moment, die kids.”

“Nou de PvdA zal in elk geval veel kinderstemmen krijgen door de Asscherdagen.” Claire heeft de handdoek weggelegd een ijskoffie ingeschonken en de krant opgepakt: ”Asscher antwoordt dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen en dat de wet er al een jaar zat aan te komen. Hij suggereert als oplossingen: interne flexibiliteit, vervangingspools, afwijkingen via cao, oproepcontracten of uitzendkrachten.”

“Ons onderwijs is bij de PvdA in goede handen. Dat wisten we toch?”

Claire: “Blij toe dat ik niet meer naar school moet. Voor onze kinderen kunnen we gelukkig zelf gouverneurs en gouvernantes inhuren. Onze tuiman, is gepromoveerd in filosofie en wiskunde en onze kokkin heeft Frans, Engels, Russisch en geschiedenis gestudeerd. Dat moet dus lukken, al wordt het een beetje behelpen. Hè, dat is een pak van mijn hart. Aááárdige man die meneer Asscher. Ik ga toch maar niet meer stemmen, maar mocht hij ooit een baan zoeken: wij hebben nog een assistent-autowasser nodig. Hij is zó beschaafd! Je zou haast zeggen dat hij bij de VVD was.”

Sander Dek- Teach

MOOC’s

http://nl.wikipedia.org/wiki/Massive_open_online_course

“Teach the children well”

 

Work in progress

 

 

Comments are closed.