Feed on
Posts
Comments

citaat R Koole

“Arme meneer Koole. Hij moet op eieren lopen bij zijn partij, al kun je je afvragen of deze PvdA nog wel zijn partij is.” Zorah veegt de kruimeltje van tafel en gaat verder: “Als Koole niet oppast dan wordt hij door deze PvdA-jokels met eieren bekogeld, zo stupide als die zijn. Ik heb dat stuk tekst van Koole uit S&D (nr1. Februari 2016) gekopieerd jongens en ik heb dit citaat er als motto uitgenomen voor deze posting.”

“Hou op over die PvdA,” roept Marieke. “Mijn oma krijgt een waas voor haar ogen als ze dat hoofd van Samsom ziet. Háár PvdA – tenminste: óóit haar PvdA – totaal naar de gallemiezen. Over die pensioen-diefstal hoor je ze natuurlijk niet. Die andere Haagse uitvreters trouwens ook niet, daar niet van.”

“Afgelopen weekend hoorde ik een mevrouw in de stationsrestauratie zeggen: ‘Laat die Haagse politici alsjeblieft snel en pijnloos overlijden aan hartvervetting, maagverzakking en levercirrose …’ Ze had net het stukje van Syp Wynia gelezen, in de Elsevier van 19 maart 2016, over de pensioenverdamping door Mario Draghi,” Sanne pakt het magazine erbij. “Ik heb het van haar gekregen – ze was trouwens arts, vandaar die nauwkeurige heilwens.”

* Vrolijkheid *

“Het zijn ieder geval welvaartskwalen waaraan de kaasstolpers voor die mevrouw mogen bezwijken,” merkt Zorah lachend op, “geen verhongering of verdrinking, of een bom op hun hoofd. Ik heb dat stuk van Wynia gelezen. Hij durft te schrijven dat Draghi Italië uit de wind houdt ten koste van de Nederlandse pensioenen. Ik citeer Syp Wynia: ‘de Europese Centrale Bank is een Italiaan. Hij heet Mario Draghi. Hij doet met de euro in grote trekken wat alle Italiaanse politici en centrale bankiers in eigen land ook altijd al deden: de waarde van de munt proberen te verlagen om zo de export een handje te helpen. En de geldontwaarding, de inflatie, opdrijven om zo de schulden van de staat te laten ‘verdampen’.

Het beleid van Draghi is er bovenal op gericht om landen als Italië in de euro te houden. Dat hij nu gratis geld uitleent, draagt er toe bij dat landen als Italië hun overheids­financiën en hun economie niet hoeven te saneren. Het redden van de euro van de afgelopen jaren maakte van de muntunie rond de euro al een transferunie: van landen als Duitsland en Nederland naar mediterrane eurolanden. Door monetair beleid dat als pijnstiller fungeert voor de mediterranen en betaald wordt door de noordelijken. Maar de schadelijke gevolgen voor de pensioenen belanden bij uitstek in Nederland.’ “ Ze legt het tijdschrift neer. “Europa blijkt steeds opnieuw een doos van Pandorra.”

Sanne: “In de Trouw van zaterdag staat een stuk van Martin van Rooijen (voorzitter KNVG), die zegt dat de Haagse politici zelf schuld zijn aan onze pensioenverdamping. Mario Draghi bepaalt min of meer de rekenrente, die veel lager is dan het rendement dat de pensioenfondsen halen, maar PvdA-mevrouw Jetta Klijnsma kan niets anders zeggen dan ’dat we de regels nu niet kunnen aanpassen en dat ‘Frankfurt’ [Draghi] dus schuldig is aan het achterblijven van de koopkracht van drie miljoen gepensioneerden in Nederland.’ Maar die regels hebben we, d.w.z. de Haagse bollebozen, zelf gemaakt: ‘Het zijn echter onze eigen regels die ons dwarszitten en waardoor we slachtoffer worden van het ECB-beleid. De weigering van de verantwoordelijke staatssecretaris [Jetta Klijnsma dus] om deze regels ter discussie te stellen is onbegrijpelijk.’
Tja, ze hebben die Jetta Klijnsma niet voor niets op de plek geplakt. Die sul doet gewoon wat haar wordt opgedragen.”

Zorah citeert uit Trouw: “ ‘Als het kabinet nu zou besluiten de berekening van de dekkingsgraad van pensioenfondsen te laten plaatsvinden volgens de formule die ook in alle andere Europese landen wordt toegepast, dan kan er weer worden geïndexeerd en verdwijnt de dreiging van kortingen. En als gevolg van de gestegen pensioenen komt er ook meer geld binnen bij de fiscus. Eigenlijk gek dat ik dat moet schrijven. Politici zouden zich spontaan op zo’n vooruitzicht moeten storten, met de verkiezingen in het zicht.’

Meneer Van Rooijen denkt nog dat de huidige carrière- en beroepspolitici zich nog iets aan verkiezingen gelegen laten liggen. Dat doen ze al lang niet meer. Die weten intussen dat de massa gewoon als makke schapen naar de stembus sjokt en toch wel gaat stemmen. Wat de politici ook doen.”

Marieke: “Te bedenken dat die Haagse griezels en hun trawanten alles uit de kast trekken om ons, het klootjesvolk, straks op 6 april vooral niet tégen dat malle associatieverdrag met de Oekraïne te laten stemmen. De EU moet nog groter groeien. Wat bezielt die lui?! Wij tellen helemaal niet mee. Als zij maar hun banencarrousel kunnen uitbouwen en hun lobby-opdrachtgevers kunnen leveren waar ze vermoedelijk voor zijn ingehuurd! Die rare Samsom met zijn uitruil van migranten en invliegschema’s. Productie en recycling van baggerbeleid en het kost klauwen met geld. En hij haalt er steevast de kranten mee ook nog, want de media willen enkel kopij, vulling, het gehalte van hun berichtgeving kan ze niet bommen.”

Sanne: “Geen enkele journalist durft te vragen wat er aan de oorzaken van al die vluchtmigranten wordt gedaan. Dat zwijgen ze eensgezind morsdood. Want dan kom je onvermijdelijk op de bombardementen en dus aan de business van het militair-politieke complex. Dus neuzelen de journalisten en hun maatjes alleen over azc’s met veel en grote human interest fotografie erbij en ze tonen zwarte migranten die achter elkaar baanrecords lopen en nette hoogopgeleide migranten die graag naar huis willen, maar niet kunnen, enzovoorts.”

“Het is een Rijkspropaganda van jewelste,” vindt Marieke, “mijn oma heeft die biografie van Steve Myers gelezen, over Vladimir Putin, en ze is er lyrisch over. Hadden wij maar van zulke politici, die het voor de gewone man opnemen, zegt zij. Niet dat ze meteen een fan club voor Putin opricht, en ze is ook nooit lid van de CP geworden, maar wat de PvdA (en de SP ook trouwens) hier flikken, dat vindt ze verschrikkelijk. Prachtig, dat Putin de drie grote Amerikaanse kredietbeoordelaars aanpakt. Wat hebben die flapdrollen met Rusland te maken. Me dunkt dat ze met de broek op enkels stonden bij de ‘kredietcrisis’ van 2008. Maar met een bord voor het hoofd gewoon doorgaan!
Toch schijnt iemand als Ruud Koole het risico te lopen door de huidige PvdA-top geroyeerd te worden als hij te openlijk tegengas zou geven. Enfin, de wal zal het schip hopenlijk keren. Hoewel je het nooit weet met de ongeïnformeerde massamens van tegenwoordig.” IMF-maffia

Zorah: “Moet je dat artikel van ene Tom Eijsbouts maar lezen in de S&D, over het Oekraïne-referendum. Die persoon kan zich blijkbaar niet voorstellen dat wij Putin gewoonweg niet willen jennen; ook in het belang van de gewone Oekraïners niet! Laten we de Russen steunen, in plaats van ze als boeman neer te zetten.
Die Eijsbouts heeft het lef om te beweren dat de betrokken dertig partijen proberen ‘een gevaarlijke situatie aan de oostgrens te stabiliseren’ terwijl de Amerikaanse oorlogshitsers nota bene miljarden dollars (waar halen ze vandaan? Toch van de Saoudi kalief?) uitrekken voor militair vertoon aan die Oostgrens. Hoe stupide denken zij dat wij zijn?”

Sanne: “Misschien geloven ze werkelijk wat ze beweren, dat kun je niet uitsluiten, maar ik denk toch vooral dat ze binnen de lijnen blijven vanwege hun baantjes. Ook bij de kranten en de radio en zo. Tja, hier in Le Monde Diplomatique van maart: Fin de cycle pour la social-démocratie. Ik denk dat fin de siècle ook had gekund. De tijd van de woede / Le temps des colères. En dan Frédéric Lordon: Pour la république sociale.
Met lui als Diederik Samsom en Lodewijk Asscher zeker. Die Asscher schijnt trouwens een bulk deal gesloten te hebben met de ghost writer van Bill Clinton, voor een bijdrage in een reader. Zou de PvdA dat betaald hebben? ”

Zorah: “Lodewijk Asscher streeft ernaar om al bij zijn leven tot Staatsman benoemd te worden! Wat mensen zoal niet drijft, nietwaar. Asschers laatste onsterfelijke quote: hij denkt niet dat een nieuwe coalitie met de VVD erin zit …. Hoe lang zouden zijn Rijksvolksverlakkers over die diepe en strategisch-politiek aandoende oprisping nagedacht hebben? Het wordt allemaal gedrukt.”

* VROLIJKHEID *

“Oei, mijn oma werd ziedend toen Herman Van Rompuy van onder zijn paddestoel vandaan kwam om te toeteren dat een neen-stem van Nederland bij het referendum een blamage voor Nederland zou betekenen,” zegt Marieke lachend. “Van Rompuy of all persons, tijdens wiens wacht als President van Europa, de EU werd overgedaan aan de bankwereld via de benoemingen van Draghi, Monti en Papademos van Godman Sachs. Laat die kabouter alsjeblieft als de wiedeweerga zijn tuinbroekje weer aantrekken en zich wegscheren, terug naar kabouterland! Zo riep oma.”

“Alles wat die pratende hoofden zeggen of doen, werkt intussen bij ons als een rode lap op een stier – of we negeren het straal,” zucht Sanne. “Dat is eigenlijk niet gezond, maar ik zou ook niet weten op wie ik zou kunnen stemmen. Ik heb gisteren de huisdoos met stempassen eens een keer doorgevlooid. Bij elkaar niet minder dan 47 ongebruikte stempassen geteld, van de afgelopen vier jaar! Dus we stemmen bijna geen van allen meer. Behalve straks op 6 april dan natuurlijk. Dan stemt ons hele huis.”

“O ja, mevrouw Corien Wortmann-Kool van het ABP,” Marieke pakt de ABF-folder erbij,” die wordt door Martin van Rooijen uitgemaakt voor Volksverlakker der Eerste Klasse. Als je haar column ‘Pensioenstof’ ABP-update voorjaar 2016 (24.6004.16 / Scripta Communicatie, met disclaimer voor incomplete info) – oma las: sof – op de eerste pagina leest, weet je het al: er staat helemaal niets in, behalve dat mevrouw Wortel zich drie slagen in de rondte heeft gewerkt voor ‘onze’ pensioenen. De financiële markten zijn de baas en zetten het ABP onder grote druk. De kans op verlagen van de pensioenen wordt in 2017 wel groter. Dan weet je het al.
Van Rooijen voorspelt die pensioenkortingen voor 2017 al. Let wel: onnodige kortingen dus. Dan denk ik: deze politici zijn of oliedom, of het zijn criminelen die een deal hebben gesloten ten koste van de gepensioneerden, waarbij ze jong uitspelen tegen oud.”

“Wat Mario Draghi aangaat, die is inderdaad Italiaan en Annunziata en Filo brachten in herinnering dat je nooit te weten komt of hij niet stilletjes een offer he couldn’t refuse had ontvangen,” zegt Zorah. “Wij denken daar nooit bij na, maar die dingen spelen natuurlijk wel degelijk. Er zijn tenslotte ondenkbaar grote bedragen mee gemoeid en zo’n truc als Draghi uithaalt met de rente is van de buitenkant onberispelijk er komt geen wapen, geen wurgkoord of vergif aan te pas, maar het effect is er niet minder om.”

Sanneke: “Delia en Allessandra hadden het over een eventueel geheim overleg (dat misschien met opzet wordt gelekt, als dreigement voor de andere landen) tussen de Italiaanse politici, de Duitse, Franse en Benelux-bobo’s, om eventueel een doorstart met zijn zessen te maken. Dat is leep van de Italianen, want dan zitten zij er weer bij en kunnen zij doorgaan met parasiteren en melken. Waarschijnlijk zou dat voor hen nog winstgevender zijn dan in de huidige constructie. Die gaat te veel verlies genereren en ze kunnen niet genoeg naar hun zin afromen zonder ‘het volk’ oproerig te maken. Het gaat te veel in de gaten lopen. Carolien de Gruyter had het er in haar column van zaterdag ook over.”

“Dat is de business-filosofie van Vito Corleone,” grinnikt Zorah, “don’t make waves, trek geen aandacht, doe het steels en onopgemerkt. Italië krijg je er niet uit, wat sommige Duitse politici wel zouden willen. Tja, wat er onder tafel en achter de schermen gebeurt, daar komen wij nooit achter. De laatste moorden op Italiaanse politici waren te opzienbarend en ook de dood van de Zweed Olaf Palme, deed te veel stof opwaaien en dat is bad for business.

De EU in een of andere vorm, zal vast en zeker voordelig zijn voor lieden en organisaties die onder de radar blijven, maar daarom niet minder present zijn. Als je alleen al leest hoeveel de ‘mensensmokkelaars’ de laatste tijd hebben verdiend aan die asielmigranten. Dat is gouden handel. Dat cele geld moet witgewassen en geherinvesteerd worden. Wij denken dat we braaf en democratisch stemmen voor een nette regering, maar intussen.”

Marieke: “Andreotti is een natuurlijke dood gestorven, ondanks zware verdenkingen over samenwerking met de maffia. Aldo Moro is vermoord door de Rode Brigade (is dat waar, die RB?). En Sivlio B. was te glad, maar ik denk dat iedere politicus daar in Frankfurt-Brussel met enige invloed, op de een of andere manier wordt gechanteerd en of omgekocht. Daar is het huidige type politicus zeker meer bevattelijk voor dan vroeger, dat wel.
Ik geloof zelfs dat het nu gebeurt, terwijl we hier zitten, volgens mij. Wat zou jij doen, als je werd bedreigd met het leven van je gezin wanneer je niet zus of zo stemt? In de media vernemen we alleen de voorgekookte berichten.”

Pavel Const yes-no

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.