Feed on
Posts
Comments

“Emmanuel Macron paait Theresa May met tapijt van Bayeux” / Volkskrant 18 januari 2018

“De Britten, zo beloofde May, gaan Chinook-helikopters naar het Afrikaanse Mali sturen om de Fransen te helpen bij de bestrijding van jihadisten,

En nu dus het tapijt van Bayeux, dat de onstuimige geboorte van het moderne Engeland laat zien. 1066 and all that, zoals de Britten hun geschiedenis soms luchtig samenvatten. Het was de laatste keer dat het eiland werd binnengevallen, de machtsovername van Willem III van Oranje in 1688 niet meegerekend. Met lof is gereageerd op deze geste die betekent dat Britten niet langer het Kanaal over hoeven te steken om deze geschiedenisles te zien. Niet iedereen reageerde verheugd: ‘Het doek toont een Frans leger dat de Britse koning doodt,’ merkte de paleo-Brexiteer John Redwood op.”

1. Orphans of the Sahara – Episode 1- Return

Al Jazeera  English / Published on Jan 9, 2014

In late 2011, thousands of Tuareg workers and fighters, many of them mercenaries for slain Libyan leader Muammar Gaddafi, return to their Saharan homeland in Niger and Mali.

Having lost access to the country that was their only source of livelihood, they find little more than crushing poverty, hunger and drought back home.

Barely able to feed their children amidst total state neglect, the men launch a rebellion to found their own country.

2. Orphans of the Sahara – Episode 2 – Rebellion

3. Orphans of the Sahara – Episode 3 – Exile

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.