Feed on
Posts
Comments

 inburgeringsgedichtje

“Poetins obscene taalgebruik wordt nog steeds vermeld, maar verhuist naar de binnenpagina’s,” zegt Ab terwijl hij de Telegraaf omhooghoudt, “Op pagina T 17: Poetin zou hebben gezegd dat de Turken het Russische gevechtsvliegtuig Sjoechoj 24 omlaag hebben gehaald om de Amerikanen op een bepaalde plaats te likken.”

Kim haalt haar schouders op: “Ik zag opnieuw een stukje in de Volkskrant hierover. Nou en? Komt er een Derde Wereldoorlog van? Interessant vind ik dat dit nú in de Westerse pers zo breed wordt uitgemeten. Poetin zal vast vaker dit soort woorden hebben gebezigd, maar nú wordt het ons in chocoladeletters op de voorpagina gemeld. Waarom? Krijgt de pers opdracht bepaalde zaken uit te vergroten en andere dingen juist onder te belichten? Ik weet bijna zeker van yes.
De politieke voodoo masters hebben de macht: indien een krant niet gehoorzaamt, wordt hij subtiel achtergesteld bij de nieuwsbedeling. VVD-premier Mark Rutte schijnt tijdens de ministervergaderingen ook flink tekeer te gaan. Wij horen daar tot dusverre alleen van dat hij met servies smijt en in de kroonluchters hangt. En nu zei Rutte over die Teevendeal dat hij veel eerder op de bal had moeten zitten. Likken, zitten, tja ….. wat moet ik daar nou mee?”

Ab: “Ik plaats Poetins opmerking over Erdogan (Turkije) en diens likken van Amerikaanse lichaamsdelen maar zo ongeveer in het kader als het likken door Obama van Arabische lichaamsdelen en Angela Merkel likt vervolgens bij Barack Obama bepaalde zaakjes. Inderdaad. Big deal.
Onze huren gaan weer omhoog, het OV wordt duurder, ons onderwijs gaat verder naar de gallemiezen, er komen nu in rap tempo steeds meer mensen bij, onze politici worden steeds matiger van allooi, kijk, dat zijn voor mij belangrijkere dingen. De Amerikanen en hun vazallen (Canada’s Trudeau heeft trouwens bedankt voor de eer) bombarderen als proxies van de Saoedi.  putin loves napalm

De Saoedi kopen duur wapentuig van de Yanks en West-Europese wapenfabrikanten en naast die steun in bijna-barter vorm zullen de stinkend rijke Saoedi hoogstwaarschijnlijk tevens een deel van de Amerikaanse staatsschuld voor hun rekening nemen door het opkopen van Amerikaanse staatsobligaties van de Chinezen en andere Amerikaanse schuldeisers. Wie er aan Amerikaanse kant vooral beter worden van de wapendeals, is nauwelijks de vraag.“

Kim: “Aardig, leuk, dat Poetin de Amerikaanse republikein Donald Trump prijst als ‘een flamboyante man, intelligent en uiterst getalenteerd’ (ik citeer de Telegraaf, p. T17). Het is nog bijna waar ook! Geen greintje ironie, geen spatje understatement, alles pure staatsliederlijke speak. Populisme? Van wie? Van Poetin of van Trump? De Haagse poppenkast rond de Teeven-Opstelten-bonnetjes-deals steekt er povertjes provinciaals bij af hoor. Poetin zorgt tenminste voor vuurwerk met zijn achterwerk. Ik versta een beetje Russisch, moet je weten. Zo zou een doelman met de naam ‘Goei’, in Rusland geen leven hebben.”

* VROLIJKHEID *

“De (oorlogs-)winsten komen altijd ten goede aan het establishment, terwijl het klootjesvolk de rekening krijgt gepresenteerd. Overal en altijd. De Syriërs en hun buurtgenoten krijgen Amerikaanse, Russische en allerhande andere bommen op hun dak – inclusief de olievatbommen van Assad, die daarmee de olieprijs hoog helpt houden – en wij, hier, wij krijgen de vluchtelingen uit die negorijen binnen. Dus krijgen we rellen rond azc’s. Dus moet het ons worden verkocht als strijd tegen de tirannie en de IS. Maar de IS zijn zowel kinderen als concurrenten van de wahabistische koninklijke kliek in Saoedi-Arabië die de olie daar in bezit heeft. Toch wordt Saoedi-Arabië als een volwaardige staat aangemerkt.
Is dat trouwens niet raar? Een koninklijke kliek die een heel land bezit, inclusief de fossiele bodemschatten, en die handen en hoofden afhakt van eenieder die het waagt zijn mond open te doen anders dan om een loflied op het koningshuis ten gehore te brengen? De media melden er nauwelijks iets over. Ze zijn onze bondgenoten ook nog. Willen we dat? Is Vlady Poetin toch niet niet veel leuker? Die drinkt tenminste openlijk bier. Met prins Pils.”

“Gisteren las ik een bericht dat de Russen hun nieuwsmedia nauwelijks nog geloven en dat ze hun info vooral van familie en vrienden betrekken,” zegt Ab. Hij grinnikt: “Hoe kan Poetin nou schuttingtaal gebruiken; de man drinkt nota bene Heineken bier met onze koning. Zitten de heren dan met elkaar vieze moppen te tappen? Natuurlijk niet. Toch? Of wel? Vladimir-Putin-Playmate
Willem Alexander promoot bier en Poetin zegt: Je bent te bescheiden tovarisch (kameraad) Alexej. We hebben veel meer aan jouw land te danken. Dankzij Derk Sauer hebben we nu een Russische Playboy en andere glimmende glossy’s die het Russische volk verheffen! Spasiba, bolsjoi spasibaaaa (dank, veel grote dank). Ik laat straks een paar kiloblikken gestroopte kaviaar bij u bezorgen, door mijn huis-lijfeigenen uit Siberië. Zo gaat dat immers.“

“Je zegt het,” merkt Kim op. “Geloof jij trouwens alles wat je in onze kranten leest en over onze radio hoort? Ik niet. Gisteren hoorde ik op de radio die mevrouw met die plastic stem, ze heet Carla of zo, zeggen dat er vooral beroepsrellers tegen de asielcentra in Geldermalsen en elders ageerden. Daarna kwam er een man aan het woord die brabbelde dat hij ter plekke werd aangesproken door een voltijd-activist die hem vroeg of hij meeging in een bus naar plaats XXXX, waar ze ook een azc plannen, om er te ‘rellen.’ Een zus van mij was en is in Geldermalsen en een tante en oom wonen bij die sporthal Oranje en die vertellen heel andere verhalen.

De gewone, nette, brave, mensen daar, die willen gewoon geen volgepropte azc’s in hun achtertuin. Laat die migranten bij Kwark Frutte, Blodekijk Sasser, Edik Snippers en Bef Brok in de tuin kamperen.
Er zullen vast ‘anarchisten’ tussen zitten, maar dat die de boel op touw zetten louter om te rellen, dat beschouw ik als klinkklare larielabbekakkoek en stuitende staatspropaganda.  Waarom zouden de Russen totaal anders denken dan wij?“

“Zou die stemmetjesmaker Thijs Chanowski, van meneer Den Uil, in de nieuwsstudio zitten,” vraagt Ab met een grijns. “Steeds als de nieuwsmelder iets meldt, komt er een stem die bijna exact hetzelfde herhaalt, maar met iets meer ‘emotie’, als daar al sprake van is. Bijvoorbeeld: in Schinnepgeul woedde een uitslaande brand, zegt de nieuwslezeres, daarna komt er een vrouwenstem die hijgend zegt dat de vlammen huizenhoog waren, dat haar kunstwimpers verschroeid zijn door de hitte, dat de buren in nachthemd buiten stonden met de hond onder de arm en dat ze in Benidorm ook een aardbeving heeft meegemaakt, maar dat kwam door een gaslek in Groningen, bla, bla, bla …. Weer 40 seconden vol geleuterd.”

“Precies,” lacht Kim, “en dan breng jij het tenminste nog origineel en onderhoudend, terwijl ik tijdens zo’n nieuwsuitzending denk: come on, moven, welk weer krijgen we vandaag en hoe is de weersverwachting voor morgen? Want ik moet op de fiets naar mijn werk en straks zitten de treinen weer stampvol stinkende natgeregende mensen. Stop die brand in Lutjebroek verder maar in je eigen broek. Wat interessant is aan het geval Poetin, vind ik de vraag waarom deze boertige oprisping ons juist nu wordt gemeld. Tegelijk met bijvoorbeeld de bombarie rond de Teevendeal, die natuurlijk niks zal veranderen aan het boevengehalte van de vaderlandse politici.”

Ab: “Ja ja, ik snap waar je heen wilt: nooit nieuws geïsoleerd beschouwen, want dan is het meestal geen nieuws maar veelal propaganda. Tegenwoordig zeker. Toch?”

Kim: “Juist. Ik geef wat voorbeelden, waar van sommige echt echt zijn en sommige minder echt. Daar gaat ‘ie. We krijgen tsunami’s migranten op ons dak, er moeten azc’s uit de grond gestampt worden en liefst zonder volksopstanden, de Arabische wahabi sheiks voeren vrouwenkiesrecht in (dus de salafistische Saoedi worden en zijn onze democratische bondgenoten), PvdA-kroonprins Lodewijk Asscher gaat de salafisten bestrijden en heeft vast een kalsjnikov gekocht bij Sylvain Ephimenco, het kabinet heeft voor 2016 een lastenverlichting van vijf miljard weg te geven, met onze economie gaat het beter, de huren van de woningcorporatie-woningen gaan omhoog, de armoede in Nederland stijgt niet verder, prins Bernhard heeft opnieuw een buitenechtelijke dochter geproduceerd, VVD-premier Mark Rutte voert een titanengevecht met de Kamer, hij moet door het stof, maar hij overleeft, hoezee! Onze democratie is gered. VVD’er Fred Teeven zegt dat deals met gangsters nodig zijn om de democratie in stand te houden, VVD’er Schwalbe Kwijlstra valt hem bij en beweert dat we de Saoedi nodig hebben als bondgenoten. Wat? Bedoelt Kwijlstra te zeggen dat de Saoedi gangsters zijn, vraagt een slimme journaliste. ‘Dat zijn uw woorden, ‘ riposteert Schwalbe en meteen na de persconferentie geeft hij opdracht die journaliste te boycotten en geen persberichten met home made hot news meer toe te spelen.”
Ze haalt diep adem: “Deze mikmak en mengelmoes aan fabels, feiten en feitjes krijgen we non stop over ons heen. Braai jij daar maar ware chocola van. Hoe hoogopgeleid is de gemiddelde Nederlander?” putin is fun sharkjpg

“Poetin moet opgepompt worden tot de boeman, want de Saoedi hebben ons, vooral Amerika, financieel in de tang, dus over de Saoedi mag niets negatiefs worden gemeld, zegt Ab, “dat is duidelijk. Toen er nog communisme was, was alles veel makkelijker. Rusland, dat was de vijand en China telde nog niet mee. Maar nu zijn de Russen nog oligarchischere kapitalisten dan ‘wij’ en dus moeten Poetin en zijn volkje op andere manieren zwart worden gemaakt, want de Turken en de olie-Arabieren zijn onze bondgenoten. Zonder hen, geen vijf miljard meevallertje voor dit kabinet om weg te geven. Duidelijk.”

“Dat wil voor mij niet zeggen dat Poetin een heilige is,” zegt Kim, “maar ik zie hem minder als de absolute booswicht en gepatenteerde anti-Christ, wanneer ik ‘onze’ gangsters en hun methoden ernaast zet. Het zijn allemaal net mensen. In ieder geval moet onze aandacht worden afgeleid, vinden de voodoo-experts daar in het Haagse. Wij moeten niet de kans krijgen ons te concentreren op onze eigen narigheid en vooral niet een verband leggen tussen de ellende die over ons heen komt en de povere kwaliteit van onze democratisch gekozen volksvertegenwoordigers via een steeds minder adequaat blijkend systeem van kiezen en stemmen. Deze politici zijn namelijk van heel ander snit en samenstelling dan die welke zo’n 30 jaar geleden aantraden.”

Taeke komt binnen en legt de nieuwste Elsevier (nr. 51/52/53, 2015/2016) op tafel. Er liggen losse pagina’s onder het magazine: “Gevonden bij het oud papier van de buren. Die gaan morgen naar Zwitserland voor acht weken. Waarschijnlijk met de Elsevierredactie, vandaar dat die vast vooruit hebben gewerkt. Ik heb deze Elsevier al gesnoeid, want hij is ongegeneerd obees,” deelt Taeke mee, “het is een dubbeldik Kerstnummer van zo’n 288 pagina’s en je houdt ongeveer 15 tot 20 bladzijden aan leesbaarheid over. Dat schiet op. Maar ik heb nog niks weggegooid hoor.”

“Kijk, Lodewijk Asscher op bladzijde 94 – 96 ligt bovenop,” zegt Ab en leest voor: “ ‘Altijd op tijd z’n hielen gelicht. Vice-premier Lodewijk Asscher wordt gezien als toekomstig PvdA-leider, ondanks spoor van mislukkingen. Die hem gek genoeg niet aankleven.’ De Teflon kroonprins dus. Hem staat vermoedelijk een mooie carrière in de politiek te wachten, want dit zijn vandaag de dag immers de gevraagde competenties.”

“Ach, de Elsevier is min of meer het weekblad bij de Telegraaf,” merkt Kim op, “dus op z’n zachtst en vriendelijkst: VVD-minded. Korte zinnen en veel uitleg wat woorden betekenen. Logisch dus dat zo’n blad de PvdA-kroonprins Asscher afkraakt. Er is niet veel voor nodig om Asscher op de hak te nemen. Die man leek me aanvankelijk dommig, maar ik begin steeds meer te vermoeden dat Asscher best uitgekookt is. Hij laat zich namelijk klussen toespelen waarvan iedereen weet dat er toch niets van komt, maar Asscher heeft weer tekst en exposure in de media. De meeste mensen weten al gauw niet meer waarover het ging, maar herinneren zich alleen de media-optredens van Lodewijk Asscher. En de man is het type ideale schoonzoon. Het kan een lepe strategie blijken.  ELSEVIER kerstnr 2015-16
Nu is Asscher tot opper-salafistenmepper-in-Rijksdienst aangesteld om de Saoedi gerust te stellen. Die weten intussen ook: Óóóhóóó, is Blodekijk Sasser tot salafistenmepper benoemd? Dat stelt niets voor, dat heeft alleen symbolische betekenis, het is politieke Pr … “

Taeke leest voor uit de Elsevier: “ VVD-Kamerlid Mulder zei begin december in De Telegraaf: ‘De beeldvorming is dat er wat gebeurt, maar als je inzoomt, dan zie je dat er niks gebeurt. Asscher levert niet.’ Tot nu toe verandert Asscher op tijd van baan, of doet zijn portefeuille over voordat de consequenties van zijn beleid zich openbaren. Zo kleeft hem weinig aan. Het is voor hem zaak bijtijds weg te zijn als minister van Sociale Zaken. Dan kan hij als PvdA-leider weer nieuwe visies presenteren.’
De VVD en PvdA zijn zich ten koste van elkaar aan het profileren, dat moge duidelijk zijn.”  Hij zucht mistroostig, “Wat een droefenis, die politiek en politici. Wanneer kan ik ooit weer stemmen?”

“En Syp Wynia, wat schrijft die?” vraagt Ab, “de rest geloof ik wel. Zeker dat verhaal van en over meneer Dick Schoof, de opper-terroristenmepper. Hoewel, het daarom natuurlijk juist wel weer waar zijn. Je weet het gewoon niet. Enfin, laten we hopen dat het nooit in de praktijk getest hoeft te worden. Met VVD’ers als Rutte en de kaviaarkweker op justitie aan de knoppen. Brrrrr …..”

Taeke: “Wynia heeft het behalve over  het gezellig gebabbel van Asscher (PvdA) en Wiebes (VVD) – beiden wethouders uit Amsterdam! – over de profetische gaven van George Orwell. Dat deed me meteen denken aan Michel Houellebecq met zijn roman ‘Onderworpen’, ook zo’n scherp waarnemer en misschien profeet, want hij beschrijft Frankrijk over 20 jaar of zoiets.”

“Die Houellebecq kent zijn zaakjes,” zegt Kim met bewondering in haar stem. “Ik heb zojuist het boek ‘The Muslim Brotherhood van Alison Pargeter (2010, isbn: 978-0-86356-475-8) cursorisch doorgebladerd en vooral hoofdstuk vier ‘The Ikhwan in Europe’ (Ikhwan betekent broeders), bladzijde 133 e.v., maakt de roman van Houellebecq voor mij opnieuw een stuk realistischer. Die Mohamed Ben Abbes van de Moslim Broederschap bij Houellebecq kan zo uit het boek van Pargeter zijn gestapt. Het bevestigt mij opnieuw in wat onze mentor-moderators zeggen: Je kunt veel beter een goede romanschrijver lezen, dan alleen luisteren naar alle nieuwswauwelaars en deskundologen bij elkaar.”

 Ab legt de papieren op tafel en zegt tegen Taeke: “Van jouw keuze houd ik amper de helft aan leesvoer over. Moet ik het Magazine zelf nog door lezen? Ik denk het niet, want jij bent een betrouwbare eclecticus en dit blad lijdt inderdaad zichtbaar aan overgewicht.”

 

tokkie blurp

Comments are closed.