Feed on
Posts
Comments

Schultz bulldozers_strand

Bart Zuidervaart : ‘Enkele huisjes op het strand, dat ziet de minister wel zitten’ – Trouw 12/01/2016, 08:45

Melanie Schultz, de VVD-minister van infrastructuur en milieu maakte op haar laatste werkdag van het jaar 2015 bekend dat het algemeen bouwverbod langs de kust op 1 juli vervalt. Er komt meer ruimte voor economische activiteiten.

“We leggen de verantwoordelijk voor natuur, landschap en ruimtelijke kwaliteit waar die moet liggen: bij provincies en gemeenten. Het Rijk blijft waken over de veiligheid. We gaan van ‘nee’ naar ‘nee, tenzij’. In de duinen blijven allerlei wetten en regels van kracht.”

“Dit kabinetsbesluit past in een groter plaatje. Er is geen standaard voor heel Nederland. Je kunt niet de hele kust aanwijzen en zeggen: ‘hier mag je nooit bouwen’. Het gaat om maatwerk. Provincies en gemeenten moeten hun eigen afwegingen kunnen maken.”

Bomel en Poes zienbui hangen

 

 Dickerdack bazelt ins and outs

2013-04-06 SCHEVENINGEN -  Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag en Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu tijdens de opening van de nieuwe boulevard in Scheveningen. Er is 3,5 jaar gewerkt aan de twee kilometer lange boulevard. ANP ERIK VAN T WOUD

https://www.natuurmonumenten.nl/over-natuurmonumenten/pers-en-nieuws/persberichten/geen-wildgroei-aan-bouwplannen-aan-de-kust

,,Als we de kust nu kapot maken, zijn we het voor altijd kwijt.” Dit zegt Natuurmonumenten in reactie op een besluit van minister Schultz van Infrastructuur en Milieu om de regels voor bebouwing aan de Nederlandse kust af te schaffen. De natuurorganisatie is bezorgd over de consequenties voor het open, ongerepte landschap en de daarmee gepaarde natuur. Zij wil dat er goed wordt nagedacht over de inrichting van de Nederlandse kust voor de bouwplannen uitgevoerd worden. De natuurorganisatie staat er niet alleen in. Vele bezorgde burgers meldden zich al. Daarnaast tekenden 12.500 mensen al de Baywatch-actie.

 

_schultz-omgevingswet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.