Feed on
Posts
Comments

Rutte: kabinet met PVV zou nu zijn gevallen
Volkskrant −28/03/2014, 15:06

Als het kabinet dat werd gedoogd door de PVV er nu nog had gezeten, zou het zijn gevallen na de Marokkanenuitingen van Geert Wilders. Premier Mark Rutte zei dat tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

‘Het is allemaal heel theoretisch, maar de grond voor samenwerking zou dan zijn weggevallen’, aldus Rutte, naast premier ook VVD-leider. In werkelijkheid viel het kabinet van VVD, CDA en gedoogpartner PVV al in het voorjaar van 2012, na een conflict over bezuinigingen.

suske lacht over Ruute

 

 

 

Sidonia over Ruttes Marokkanen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

blauwe blazer over filosof Rutte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie:  Jan Hoedeman & Remco Meijer: Alles voor Geerts gerief / Volkskrant − 22/02/2014
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/3601531/2014/02/22/Alles-voor-Geerts-gerief.dhtml

Het artikel zit intussen achter de betaalmuur van de Volkskrant en is slechts toegankelijk voor abonnees of tegen betaling. Op Nelpuntnl.nl staat een posting hierover: “Pratende hoofden, positionering van politieke merken en een pietsje psychopathologie in polder”

Hieronder een citaat uit die posting:
Jan Hoedeman en Remco Meijer maakten voor de Volkskrant een reconstructie van de dagelijkse gang van zaken in het kabinet Rutte-I. Zie de Volkskrant van zaterdag 22.02.2014. Hoedeman en Meijer: “Het is tot nu toe altijd de vraag gebleven waarom Wilders er na anderhalf jaar onverwacht de brui aangaf in het Catshuis. Nu blijkt waarom. Het fatale misverstand ontstaat als CDA-leider Verhagen staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Ben Knapen [CDA] begin 2012 laat uitrekenen hoeveel hij nog kan missen uit zijn budget voor Ontwikkelingssamenwerking. ‘Als we echt willen, kan er nog twee miljard vanaf’, zegt Knapen op gezag van zijn ambtenaren tegen Verhagen. … Knapen echter beschouwt de rekensom als een technische exercitie, niet als een reële mogelijkheid. Als Verhagen hem vervolgens meldt dat er inderdaad 1 à 1,5 miljard vanaf gaat, gooit hij de kont tegen de krib: ‘Prima Maxime, maar je begrijpt dan wel dat ik aftreed.’ Verhagen en Rutte reageren verbijsterd, maar Knapen heeft de steun van zijn partijgenoten in het kabinet.”

Comments are closed.