Feed on
Posts
Comments

TomPoes-hard hoofd

PvdA-voorman Diederik Samsom zal de vluchtelingen die Europa overstromen vermoedelijk intens dankbaar zijn en op z’n blote knieën danken.
Afgelopen zaterdag – 19 september – kon hij die migranten mooi inzetten om de aandacht af te leiden van het feit dat de PvdA-politici zelf al geruime tijd op de vlucht zijn. Van de PvdA-partijleden heeft hij in elk geval niets te duchten. Die bewijzen eens temeer dat ze de makke schapen zijn over wie Paul Kalma in zijn “makke schapen” vertelt.

Hieronder een geredigeerd-ingekorte versie van Frank Hendrickx in de Volkskrant van 21 september 2015 – deze reportage is op de VK-site te lezen.

spekman,samsom,v. dam_FrvdBergh

REPORTAGE door: Frank Hendrickx, Volkskrant 21 september 2015:
Samsom is trots op inzet kabinet voor vluchtelingen

“Opeens vertrekt PvdA-leider Samsom van de ledenraad van zijn partij. Hij gaat even praten met asielzoekers in een gebouw in de buurt.

Waar de echte prioriteit van PvdA-leider Diederik Samsom ligt, wordt duidelijk als hij opeens verdwenen is uit de Utrechtse Jaarbeurs, de locatie van de PvdA ledenraad zaterdag. Zonder de pers in te lichten, brengt hij een bezoek aan vluchtelingen die worden opgevangen in het nabij gelegen Beatrixgebouw. Op de zevende verdieping verblijven daar zo’n vijfhonderd asielzoekers, vooral uit Syrië en Eritrea. 

Bommel_politieke prioriteit

Samsom, die ook met premier Rutte heeft gesproken over het bezoeken van opvanglocaties, is er trots op dat Nederland een van de weinige EU-lidstaten is waar vooralsnog geen vluchtelingen op straat hoeven te slapen.

Samsom: ‘Over een aantal maanden kunnen we zeggen dat we een oplossing hebben gevonden voor dit probleem. Daar ben ik van overtuigd.’

Bommel_probleem

 

 

 ‘Diametraal tegenover VVD’

Op de PvdA-ledenraad is niets meer te merken van een linkse revolte tegen coalitiepartner VVD, waartoe partijvoorzitter Hans Spekman twee weken geleden in de Volkskrant het startschot leek te geven. ‘We moeten weer diametraal tegenover de VVD durven te gaan staan.’ De Haagse partijtop verdedigt juist eensgezind het kabinetsbeleid.

Zo denkt Samsom dat het werk van Rutte II als fundament kan dienen voor de toekomstige koers van de PvdA, ‘met een stip links op de horizon’. Bommel_stip op links    Jeroen Dijsselbloem herhaalt dat ‘we ons nu echt uit de crisis bewegen’ en zegt en passant dat Samsom tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen ‘fantastisch’ heeft gepresteerd. Vicefrac- tievoorzitter Martijn van Dam wijst zelfverzekerd een groepje kritische partijleden terecht: ‘Wees ook trots op wat dit kabinet heeft bereikt.’

Een enkeling verzet zich tegen de strak geregisseerde ledenraad maar verder blijft gemor uit.”

 

Kalma_MS-Omslag_5    boze wolf

 

 

 

 

 

 

 

Auteur(s): Paul Kalma Datum van uitgave: 1 mrt 2012 / Amsterdam: Bert Bakker

“In Makke schapen beschrijft Paul Kalma hoe het doorleefde, beginselgebonden conflict uit de politiek verdween. Bestuurders werden managers, burgers werden klanten. De volkspartijen van weleer gingen vooral zichzelf vertegenwoordigen. Dat de ongelijkheid en de onvrede groeide, werd vaak niet eens meer opgemerkt.

De sociaal-democratie betaalt daar in crisistijd een hoge prijs voor. Haar uitgangspunten zijn overminderd relevant, maar die gaan er pas weer toe doen als ze tot inzet van een brede politieke beweging worden gemaakt. En vooral: als burgers ook zelf hun democratische verantwoordelijkheid nemen – en maatschappelijke verandering niet aan politici overlaten.

Het alternatief is voortgaande passiviteit, verdere vervreemding van de politiek en ontvankelijkheid voor autoritair leiderschap. Bij genoeg schapen komt de wolf vanzelf.”

Dickerdack bazelt altijd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WorkInProgress

Comments are closed.