Feed on
Posts
Comments

 

 

 

Tycho: ‘ Mevrouw Tuynman wilde me alweer geld geven, omdat ik twee lampen had vervangen en drie schroefjes aangedraaid. Ze wilde me vijftig euro toestoppen, terwijl die lampen bij elkaar nog geen zeven euro kosten en de schroefjes misschien 0,01 cent. Ze had het niet kleiner, beweerde ze. Dus heb ik 45 euro in de brievenbus gedaan, want ik moest en zou het geld aanpakken. Ik hoop alleen dat ze bus zelf zelf leegt.’

Dora: ‘ Ik weet het, ik weet het. Mw. Kafel wilde me vorige maand weer 100 euro geven, omdat ik geld voor haar uit de flappentap had gehaald. Ze vertrouwt niemand anders. Dit zijn ze intussen gewend. Niet leuk om het mee te maken. Ze willen voor alles betalen. Ik heb de kapper-rekening van het bejaardenhuis teruggebracht naar een keer per veertien dagen, want ze ging natuurlijk niet vijf of zes keer per maand naar de kapper daar. Die huiskapper wil ook verdienen, dat snap ik, maar er zijn grenzen.’

Tycho: ‘ Ja, ja, mijn moeder zou zes keer per maand de was hebben laten doen in het verzorgingshuis. Ze wilden daar natuurlijk de wasmachine-capaciteit rendabel maken, en dan verzinnen ze van alles om geld binnen te harken. Gelukkig kon ik haar naar een ander tehuis verhuizen. De laatste twee jaar van haar leven heeft ze tenminste redelijk rustig kunnen wonen, maar ik zat wel als een bok op de haverkist.
Mw. Kafel vroeg me vorig jaar om een paar duizend euro over te maken op de rekening van een politieke partij, want dat kan ze bijna niet meer zelf, met de giro en zo. Dat heb ik geweigerd. Het is weliswaar haar geld, maar de politiek doet helemaal niets voor haar en haar lotgenoten, dus ik ga geen hand- en spandiensten in die richting verlenen. Mw. Kafel kan het geld best missen, daar niet van, maarre dan moet ze zulk geld maar contant aan de kinderboerderij aan de overkant geven, als ze per se wil doneren.’

Dora: ‘Mooi zo. Ik wil ook niet meer per machtiging voor ze stemmen. Ik stem zelf al niet meer, en dan zou ik voor hun naar het stembureau moeten om op een stel flapdrollen te stemmen, die weer vier jaar op hun handen zitten en hun zakken vullen. Mooi niet dus.’

      Sietske Bergsma   –   cafeweltschmerz.nl/?s=boa%27s+bergsma

 

Tycho: ‘ Dit zijn de dagelijkse dingen waar we als gewone mensen mee te maken hebben. Niet met die formatie-poppenkastenrij. Dat gaat allemaal langs me heen. Ik weet niet eens meer waarom dit kabinet-clubje ook alweer ontslagen werd, en wie er allemaal deftig en heftig heen weer doen voor de camera’s. Ze hadden gefraudeerd met de Toeslagen, geloof ik zoiets. Ze frauderen met alles, dus het zal wel.’

Dora: ‘ “Ze” frauderen gewoon door hè? Ik bedoel tien maanden demissionair-missionair regeren …… dat is voor mij politieke ladenlichterij van het meest onzuivere water. O ja, in de trein las ik de voorpagina van een Telegraaf van zaterdag, waarop in chocoladeletters stond dat mw. Broekers Knol weer een paar duizend bedden voor asielzoekers te kort kwam. Ze zijn totaal van ’t padje met hun asielmigranten-chaos. Ze duwen Nederland compleet het ravijn in.

De mentaliteit die de maatschappij doordesemt, die is wel degelijk de resultante van ruim tien jaar Rutte en zijn trawanten, en die mentaliteit is er bepaald niet positiever en aangenamer op geworden.

Goed. Enkele pupillen mailden dit bericht over boa’s en dat gedoe. Of ze dat konden relateren aan de toestanden bij de politie? Omdat we met Popper en Plato met z’n guardians bezig zijn. Ik heb de column niet gelezen, want dan moet je inloggen en dat is zo’n trammelant, is je wachtwoord weer veranderd, brrr…….’

Tycho: ‘ Ik ken dat, ja. Goed zo. Minibiebs zijn prima, uiteraard, maar ze hebben met cultuur te maken, dus dat mag niet meer. Ik zag dat de column niet meer achter de betaalmuur staat. Met vier man. Moet je nagaan dat boa’s nota bene pepperspray, een ploertendoder en handboeien als standaarduitrusting wensten.
Zet die link naar het gesprek met Peter Hitchens ook meteen op de site, want natuurlijk hebben boa’s en politie met elkaar te maken. Dat loopt in elkaar over, steeds meer. Dat is om de verwarring te vergroten en de onzekerheid te bevorderen.. En het leger, maar dat komt nog wel.

British Police Have Transformed Into a Tool for Enforcing the State’s Will – Peter Hitchens |Premiered October 17, 2021

 

De jongelui kunnen Plato’s Constitutie / Politeia in het Nederlands lezen (ISBN 90 253 5063 1), in de vertaling van Gerard Koolschijn. Bladzijde 50 – 80 gaan met name over de staat en de politie en het leger.
Plato vergelijkt de bewakers/beschermers van de Staat met honden (denk aan Orwells Animal Farm) en merkt over de hond op: “Dat hij tekeergaat als hij een vreemde ziet, ook al heeft die hem nooit iets gedaan, en bekenden enthousiast begroet – dan hoeven ze hem nog niet eens speciaal aardig te hebben behandeld. Heb je je daar nooit over verbaasd?”

Nou ja, boa’s? Dat zijn heel misschien wat suffige blindengeleidehonden. En dat is dan max hoor.’

Dora: ‘ Je doet de blindengeleidehonden te kort, want die zijn meestal super-intelligent en uiterst tolerant. De tekening van Hajo de Reijger (n.a.v. de Rotterdamse rellen het weekende daarvoor) zetten we er meteen bij. Die zou zo bij de tekst van Peter Hitchens kunnen hebben gestaan: de politie (en het leger) in dienst van de feodale kaste te paard.’

 

 

Hajo de Reijegr   – –   politicalcartoons.com/cartoonist/hajo-de-reijger

 

Comments are closed.

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.