Feed on
Posts
Comments

 

 

‘ Wat Jos Collignon hier tekent? Wel, ik lees deze cartoon heel snel als volgt.
Merkel voert de zelfmoordmissie uit die de Engelsen op 25 oktober 1854 op de Krim uitvoerden. Ze werden toen door de Russische kanonnen links en rechts van hen, aan flarden geschoten. De Engelsen doen niet meer mee. Die gingen niet nóg een keer voor gekke Henkie spelen en zijn uit de EU gestapt. Merkel herhaalt in zekere zin ook de veldtocht tegen Rusland van Adolf-met-de-snor. Zij leert helemaal niets en niemendal van de geschiedenis.
Putin is de enige die drommels goed doorheeft wat er speelt en hij denkt: Ga vooral je gang, pleeg maar lekker zelfmoord. Loop je maar opnieuw te pletter.

Donald Trump heeft geen idee.’

  • ‘En Rutte?’

‘ Rutte zegt zijn favoriete gedichtje op, zoals hij altijd doet op belangrijke momenten: Iene, miene, mutte / Tien pond grutten / Tien pond kaas / Iene miene mutte is de baas.

Dat is alles wat ‘ie qua geopolitieke bagage in zijn rugzakje meesjouwt. Wat wil je, zonder visie. Onder de Haagse kaasstolp kan ‘ie al tien jaar lang de baas spelen over het grut. Dus de gup is content tot en met. O ja, en dan is de echte dichter er ook nog, natuurlijk. Die zit in deze tekening onder de tafel, want hij is Brits.’

  • ‘Merkel is dus in feite de sjaak. En Rutte natuurlijk. Tja, daar ga ik voorlopig niet overheen. Misschien dat we dit weekend per email nog enkele andere versies van de jongelui krijgen toegestuurd. Dit is dan Tennyson in a nutshell naar jouw lezing van Collignons cartoon. Eigenlijk: nuts en shell.’

 

 

Comments are closed.

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.