Feed on
Posts
Comments

< < Bewijs in handen: hét verraad van de LTO! > > Boerenjournaal, 6 februari   •  5 feb. 2020

 

Gijs Herderscheê – Volkskrant, 14 december 2016

< <  Marc Calon (PvdA) haalde dinsdag in de Volkskrant herinneringen op aan de ophef over zijn salaris toen hij in 2009 voorzitter van Aedes werd, de lobbyclub van woningcorporaties. Hij zou voor wekelijks drie dagen 200 duizend euro per jaar krijgen. Maar hij moest onder druk van minister Van der Laan (ook PvdA) genoegen nemen met 150 duizend euro én in loondienst van Aedes. Calon kan er nog niet over uit. ‘Ik zei: maar dat kost Aedes meer dan die 2 ton bruto, waar iedereen nu zo boos over is.’

Calon heeft gelijk. Aedes was duurder uit doordat Calon in loondienst kwam. Want boven op de 150 duizend euro die Calon de afgelopen zeven jaar kreeg, moest Aedes ook nog premies voor sociale verzekeringen en pensioen afdragen.

Maar dat is het punt niet. Want Calon was in 2009 net 50 jaar en had er tien jaar opzitten als provinciebestuurder. Volgens de Algemene pensioenwet politieke ambtsdragers had hij daarom recht op wachtgeld tot zijn pensioen: een gegarandeerd inkomen van 80 duizend euro in het eerste jaar en daarna jaarlijks 70 duizend tot zijn 65ste.’  > >

 

Calon is momenteel voorzitter van de LTO Nederland = Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland, dat is de ondernemers- en werkgeversorganisatie voor de agrarische en tuinbouwsector.

 

 

WYNIA’s WEEK: Waarom migratie het verkiezingsthema is  Jan 8, 2020

Premier |Mark Rutte en vice-premier Hugo de Jonge hebben samen de verkiezingscampagne geopend met het inperken van immigratie. Waarom? Waarom nu?

 

 

 

Comments are closed.

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.