Feed on
Posts
Comments

 

‘Jij doelt op dat interview (video doorspoelen >> 55:40) met Gideon van Meijeren (“parlementsgebouwen bezetten”) en de vertaling van mw. Merel Ek (Baudet “liquideren” =  Baudet “wegsturen”).
Enkele mensen merkten zelfs op dat dit parlement en dit kabinet liquideren, de democratie hoogstwaarschijnlijk enkel maar ten goede zou kunnen komen.’

–        ‘ Waarbij liquideren dan betekent: wegsturen. Deze kliek wegsturen. Natuurlijk. Niet dat ze moeten worden omgelegd.’

‘ Neen, voor die betekenis van liquideren, moet je denk ik een andere druk van de Van Dale aanschaffen. Die heb ik niet. Je krijgt trouwens geen betere kwaliteit terug, als je deze kongsi zijn congé geeft, want wat er onder die Haagse Kaasstolp zijn intrek neemt, ís al bagger of wordt dat binnen de kortste keren. De spreekwoor­delijke witte raven daargelaten. Daarom dat “het Nederlandse parlement en het kabinet liquideren” een zinloze taaluiting is en een zinloze daad zou zijn. Het maakt namelijk geen ene f*ck uit. Beroerd, bedonderd en belabberd, blijft belabberd, bedonderderd en beroerd.
Ik vraag me af of voorzitter Vera Bergkamp wordt geliquideerd of dat ze wordt weggestuurd.’

–        ‘ Of dat ze zichzelf wegstuurt, een auto-liquidatie dus. Wat voor mij echt niet hoeft, want ik vind Vera Bergkamp helemaal niet zo’n slechte Kamervoorzitter.’

Hear! Hear! Dat ben ik met je eens. Ik vond mw. Arib (voor zover ik haar in actie heb gezien) ook geen slechte voorzitter, maar daarom moet ik mw. Bergkamp toch niet per se slecht vinden. Omdat ze mw. Arib heeft vervangen, zou mw. Bergkamp een slecht-functionerende voorzitter zijn? Wat een kolder.’

–        ‘ Precies. Dit is typisch weer zo’n oneigenlijke discussie van niks en niemendal. Zelfs de vraag hoe de vervanging van Arib door Bergkamp in zijn werk is gegaan, acht ik niet relevant voor het beoordelen van de wijze waarop ik vind dat mw. Bergkamp haar functie vervult.’

‘ Het levert spektakel op en er zullen privérekeningen worden vereffend – op het persoonlijke vlak, en op het partijpolitieke. Vermoed ik. Meer is er niet aan de hand. Het gehalte van “de Democratie” kon al niet slechter, dus wat dat aangaat doen deze rellen (ik bedoel rond Bergkamp en Van Meijeren) daar niets aan toe of af.’

–        ‘ Toch maar liquideren dan?’

 

 

 

ana-lisa.nl/illiberal-neoliberalism-full-fledged-fascism-what-is-in-a-name/

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.