Feed on
Posts
Comments

Vladimir en Vera

 

‘ Wat vertel je me nu? Vladimir wil niet dat Vera terugkomt in Rusland? En daarover heeft hij met Jeroen een deal gesloten?

–          ‘ Dat hoorde ik in de tram, ja. Zo lang Jeroen Veer ervoor zorgt dat Vera in Nederland blijft, levert Vladimir gas. Wanneer Vera ontsnapt en in Rusland opduikt, draait Vladimir de kraan dicht.’

‘ Wat is er gebeurd. We is M? Is Vera in een SM-show opgetreden (wie is S dan? Toch niet Stalin?) en is Vladimir bang voor zedenbederf vanuit Nederland?’

–          ‘Ondermijning. Dat kan. Het fijne weet ik er niet van, want ik heb het programma M. nooit gezien.’

‘ Wil je het navragen? Bij meneer Rutte misschien, of bij mw. Kaag-Ollongren?’

–          ‘ Ik kan niets beloven, maar ik doe mijn best. Ik begin maar bij Jens Stoltenberg, want dit lijkt me echt iets voor de NAVO.’

‘ Hm, Vera het geheime wapen. Vera de Mata Hari. Het moet toch niet zotter worden. Je ziet wel dat M zegt: ”Ze blijft hier,” dus zal het best serieus kunnen wezen. Kun je geen deal sluiten dat die Volt-mevrouw een enkeltje Rusland krijgt?’

–          ‘ Ik kan het proberen, maar ik weet niet hoeveel volt Vladimir op zijn Russische net heeft. Ik doe m’n best.’

‘ Het is ook zorgelijk vind je niet? Straks gaat iedere exoot die niet weg wil bij M zitten. Ter Apel is nu alweer prop en propvol vanwege Oekraïners.’

–          ‘ Ik weet het. Gewoonlijk eten de mensen die niet uitgezet willen worden hun paspoort op. Nu hoeven ze alleen bij M te gaan zitten. Misschien moet M maar van de buis gehaald worden, want onze verzorgingsstaat kan dit echt niet veel langer aan.’

 

 

ana-lisa.nl/beter-terug-bouwen/

 

 

Comments are closed.