Feed on
Posts
Comments

 

 

‘ Grapjas. SHELL informeert de Kamer helemaal niet. Deze krantenkop gaat over de D66-ger meneer Menno Snel (niet SHELL, maar Snel) die de rommel van VVD’er Eric Wiebes bij de Belastingdienst moet opruimen, terwijl Wiebes in Groningen in samenwerking met SHELL de boel verder mocht versjteren. Dit is het neoliberale VVD-bestuurs- en verdienmodel.
Meneer Rutte, de hopman van de Nederlandse neolibs, laat andere politieke pipo’s de rommel van zijn VVD-pipo’s en bimbo’s opruimen. Zo heeft D66-mevrouw K3 Ollongren de mogelijkheden tot het optuigen van referenda begraven, omdat de VVD natuurlijk geen echte democratie kan gebruiken. D66-mevrouw Ingrid Van Engelshoven moest het verder studeren van de massa’s verhinderen door rente op studieleningen te plakken. Dat is even mislukt, omdat een groene relmuis protesteerde. Die relmuis is dan ook meteen uit de groene club gezet, want die stak een spaak in het neoliberale verdienmodel waaraan ook de bobo’s van Groen Links zich hebben gecommitteerd.
Bovendien neemt VVD-mevrouw Duthler wraak door tegen te willen stemmen, want zij is nog steeds lid van de lobbyclub die Eerste Kamer wordt genoemd.
In dit fiscale akkevietje heeft D66-meneer Menno Snel – vermoedelijk onterecht en onrechtmatig – rechtmatige toeslaguitkeringen stopgezet.
Maar de SHELL, de SHELL betaalt helemaal niks aan de Groningers die door de gasboringen in de grond zakken en zo vanzelf in Australië uitkomen. Die Groningers emigreren bij wijze van spreken automatisch. Ze gaan te bed in Groningen en ze worden wakker in Australië, of in Siberië, of Joost mag weten waar, omdat ze finaal door de bodem zijn gezakt. Met dank aan SHELL en zijn boreale boorbedrijf de NAM.’

–  ‘ Okay, okay, dat mag zo zijn, maar eerlijk is eerlijk: SHELL zorgt wel voor vervanging van die geëmigreerde Groningers, doordat SHELL elders in de wereld ook ongeremd boort en frackt, waardoor er massa’s exoten uit hun negorijen worden verjaagd en uit hun biotopen verdreven. Net als de Groningers dus. Dat heet uitdrijving, expulsion. Die displaced exoten komen dan door de woestijn of in wrakke bootjes over de oceanen, naar Europa en Groningen. Probleem opgelost, want zo komen er hier toch extra handen aan het bed, wordt de vergrijzing even cosmetisch opgelost, en wordt de woningnood nijpender, waardoor de huizenprijzen weer stijgen en er extra gebouwd wordt. Gebouwd, door die ongeschoolde en berooide exoten, neem ik aan. Tegen sub-CAO-lonen. Of doen de Bulgaren dat werk? Heeft Menno Snel de Bulgaren soms niet betaald? Die Bulgaren, die mogen van Angela Merkel toch vrij door de EU-landen reizen en aanspraak maken op dezelfde rechten als wij, hier? Dat is vanwege de Verlichting en de Mensenrechten. Dacht ik mij tenminste te herinneren. In de trant van: de EU als waarden-gemeenschap?

Die “migranten” weten de eerste tijd dat ze hier zijn van toeten noch blazen, dus dat is mak werkvee en/of materiaal voor de inburgeringsindustrie. Daarna krijgen ze een Nederlands paspoort zodat ze kunnen stemmen. Op welke partij maakt niet uit, als ze de nomenklatoera maar legitimeren door te gaan stemmen. Kortom, win-win voor de pipo’s, bimbo’s en jojo’s daar onder de Haagse kaasstolp.

Nog iets: door die massamigraties – recentelijk geformaliseerd middels het Compact van Marrakech (migratie als Mensenrecht), dat voor Nederland werd getekend door de VVD’er Mark Harbers – worden wij in Europa en Nederland “homeopathisch verdund” in een steeds sterkere oplossing van exoten. En daardoor wint meneer Thierry Baudet met zijn Forum voor Democratie almaar meer zetels, want wij Nederlanders schijnen niet homeopathisch verdund te willen worden en dus stemmen veel Nederlanders op de Forum-partij.
Eigenlijk zijn causale verbanden in de geopolitiek helemaal niet zo moeilijk te leggen. Dat is trouwens logisch, want de meeste jojo’s die vandaag de dag de polletiek ingaan om er hun fortuin te maken, zijn niet al te slim of snugger en zelfs die kunnen deze simpele redeneringen en verbanden behappen en profiteren van de kansen die hen zodoende op een gouden schaaltje worden aangeboden. Alleen de sukkels die nog met echte arbeid een inkomen denken te moeten verdienen, die zijn de echte losers.

Zeg, de NRC mag wel oppassen met het publiceren van dit soort demagogische artikelen. Die maken ons veel te bijdehand. ’

‘ Nou, ik vind dat je de zaken goed samenvat hoor. Jij maakt de dingen echt transparant.’

–  ‘ Ach weet je, dat is eigenlijk helemaal niet zo heel erg moeilijk, want de nomenklatoeristi bedonderen en belazeren mij en jou nu al zo lang op dezelfde manieren, dat het op den duur wel duidelijk móet worden hoe ze te werk gaan.’

‘ Helemaal waar. En ze worden er steeds driester en onbeschaamder bij, omdat ze weten dat ze er altijd mee wegkomen. Totdat er weer eens iemand als een Baudet opkomt. Dan is het even herschikken geblazen, maar dat zal niet al te lang duren, want zo’n Forum-partij wordt net zo goed homeopathisch verdund in de bestaande drab die er al pruttelt en meurt op het pluche. Ik hoop het natuurlijk niet, maar ik ben intussen heel erg terughoudend in Hosanna-leve-de-messias roepen. Bind de kat of kater op het spek en het is meestal gauw gedaan met de euforie.’

–  ‘ Last but not least een pluim voor een heleboel Nederlandse journalisten en redacties: die verstrekken ons wel degelijk relevante informatie die de nomenklatoera niet welgevallig zal zijn. We moeten die stukken alleen wel zelf aan elkaar rijgen en in relevante contexten plaatsen, want de media kunnen dat maar tot op zeer beperkte hoogte doen, zonder van volksmennerij en stemmingmakerij beschuldigd te worden.’

Hear! Hear! Vergeet de schaarse witte raven in de politiek ook niet.’

 

 

 

Philip de Witt WijnenNRC 29 mei 2019:  Shell opnieuw naar de Kamer – ditmaal zonder de topvrouw

Fiscaal klimaat De Tweede Kamer windt zich weer op over de belastingmoraal van grote bedrijven. Met tegenzin komt Shell uitleg geven.

< < De Kamercommissie Financiën wilde dat Van Loon het fiscale beleid van Shell zou komen toelichten. De Kamer wilde weten of het klopt dat Shell al jaren geen winstbelasting betaalt. Welke „legale belastingconstructies” worden daarvoor gebruikt „en op welke wijze kan de wet worden aangepast om dit te voorkomen”?

In eerste instantie weigerde Shell te komen. Van Loon had geen zin om als enige vertegenwoordiger van het grote bedrijfsleven naar de Kamer te komen. Werkgeverslobby VNO-NCW was in haar ogen uitstekend in staat om „namens het gehele bedrijfsleven” het woord te voeren.

Het management van Shell benadrukt graag welke belastingen het bedrijf wél betaalt. Over 2018 ging dat „wereldwijd” onder meer om ruim 10 miljard dollar (8,9 miljard euro) aan winstbelastingen, bijna 6 miljard dollar aan royalty’s en 48 miljard dollar aan btw en accijnzen. „Wereldwijd heeft Shell een effectieve belastingdruk van 33 procent.” Via de NAM betaalde Shell in Nederland vorig jaar 230 miljoen euro aan winstbelasting.

Voor PvdA’er Nijboer is dit verweer niet afdoende. Shell maakt in zijn ogen misbruik van de bestaande internationale fiscale wetgeving, die als doel heeft om geen dubbele belasting te heffen. Nijboer: „Shell veegt met behulp van dure juristen allerhande buitenlandse aftrekposten in slimme constructies bij elkaar om hier in Nederland op nul uit te komen. Daar zijn onze belastingverdragen niet voor bedoeld.”  > >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.