Feed on
Posts
Comments

 

 

Bas van der Schot  –  Volkskrant 8 november 2019

 

Het Parool – 6 november 2019  /  ANP  6 november 2019

“ Premier Mark Rutte kan zich niet herinneren dat hij al snel na een bloedige luchtaanval in Irak in 2015 is ingelicht over daardoor omgekomen burgers. ‘Er staat mij helemaal niets van bij,’ zegt de premier tegen de NOS.

Niet alleen de toenmalige minister van Defensie, maar ook het ministerie van de premier en drie andere departementen zijn destijds bijgepraat, zei defensieminister Ank Bijleveld dinsdagavond. Ze was naar de Tweede Kamer geroepen omdat ze opbiechtte dat de Kamer destijds verkeerd is geïnformeerd. Bijlevelds voorganger Jeanine Hennis vertelde de Kamer dat Nederland niet betrokken was bij aanvallen met burgerslachtoffers, terwijl ze dus wist dat dat niet klopte.”

 

Irak & Rutte – Zondag met Lubach (S10)   •  Nov 10, 2019

‘  Een Nederlandse straaljager heeft in 2015 bij Hawija een bommenfabriek van IS in Irak gebombardeerd en daarbij zijn zeventig doden gevallen. De toenmalige minister van Defensie, Jeanine Hennis, heeft hierover gelogen. Volgens Ank Bijleveld, de huidige minister, zijn alle betrokken ministeries geïnformeerd. Maar premier Mark Rutte lijkt het allemaal te zijn vergeten.  ‘

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.