Feed on
Posts
Comments

 

Waarom nam Hitler zo vaak een bad?

 

 

 

Ciclon: ‘ Wat zie jij op deze tekening, vóór- en nadat je de video van Jordan Peterson hebt bekeken?’

Bath: ‘ Vóór, dat kan ik niet meer, want ik had de video van Peterson over Hitler en zijn badgewoonten al gezien, dus  ….’

Ciclon: ‘Dus …?’

Bath: ‘Dus kan ik op de tekening niets anders zien dan een Hitler die verstoord kijkt naar iemand in het publiek, die naar hem zwaait met een mondkapje. Dat ergert de Führer in hoge mate, want volgens Peterson had Hitler een buitensporige smetvrees en was hij als de dood voor ziektekiemen, bacteriën en virussen. Hitler voerde het gebruik van Zyklon-B om Ungeziefer aus zu radieren, in maniakele mate en op ziekelijke schaal door – als je me deze understatement-parafrasering vergeeft. Toch was de man volgens de psychiaters niet geestelijk gestoord.
In deze Corona-tijden zou hij het niet-dragen of afdoen van mondkapjes – zelfs om mee naar hem te wuiven – streng straffen, denk ik, neen, dat weet ik wel zeker.’

Ciclon: ‘ Dat Adolf niet geestesziek zou zijn geweest, vind ik altijd opnieuw weer uiterst beklemmend om me te realiseren. Vanwege die Ewige Wiederkunft des Gleichen, snap je wel.
Zeg, heb je deze foto al goed bekeken? Ik moest een paar keer kijken voordat ik doorhad wie Hitler moet zijn en dat de mensen op de “Juliana” de Hitlergroet brengen.’

Bath: ‘ Nu je het zegt. Inderdaad, curieus. Ook om bij het bekijken met mijn vooroordelen geconfronteerd te worden. Ik bedoel: Nederlanders brengen toch geen hitlergroet?!
De figuur op de rug gezien moet dus Hitler zijn, maar zelfs dat weet ik nu niet meer zeker. Hoewel …. Juliana en de hitlergroet … mwah. Om het zeker te weten, zou ik achter de foto moeten gaan staan. Misschien kan dat over enige tijd, want de techniek staat voor niets.’

Ciclon: ‘ Het brengen van die groet – althans het maken van dat gebaar – blijft populair. De mensen die het gebaar maken, beweren meestal bij hoog en bij laag dat het niets met nazisme of nazidom te maken heeft. Misschien hebben ze wetenschappelijk gezien nog niet eens ongelijk. De oude Romeinen groetten ook op die manier.’

Bath: ‘En riepen ze dan ook Viva Il Duce! ?  ‘

 

Hitler was paranoïde

 

 

Comments are closed.

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.