Feed on
Posts
Comments

 

Column  Bert Keizer:  Waarom de ‘enigszins obscene’ beloning voor een psychiater blijft bestaan / Trouw, 10 januari 2020

‘Onlangs vertelde een mevrouw mij wat de psychiater kostte die ik voor haar in consult had gevraagd rond haar euthanasieverzoek. “Je raadt het nooit”, zei ze. Ze had gelijk. Het was 2230 euro. Wat zeg je? Ja, 2230 euro voor een bezoek aan huis plus verslag plus bestudering van het (uitgebreide) dossier.

Met gepaste verontwaardiging schreef ik hierover aan een andere psychiater. Nee, niet de geconsulteerde, want die kon ik nog wel eens nodig hebben. Ja, sorry, ik moet ook verder met mijn winkeltje. Ik schreef hem dat ik een dergelijke beloning ‘enigszins obsceen’ vond. Hij legde uit dat zorgverzekeraars aanvankelijk helemaal niet wilden betalen voor een dergelijke expertise omdat het niet ging om een gangbaar psychiatrisch consult. Maar rond euthanasie is zo’n consult soms van het allergrootste belang en men kwam tot een tarief van 212 euro per uur.

Hoezo obsceen?

Hij diskwalificeerde mijn diskwalificatie met de mededeling: “Het zijn uurtarieven die in vergelijkbare beroepen, ik denk aan advocaten, echtscheidingsbemiddelaars, notarissen niet ongebruikelijk zijn. Ik vind dan ook dat jouw kwalificatie ‘enigszins obsceen’ niet gepast is.”  ‘

 

 

Amerika is vermoedelijk een uniek land, waar het publiek tegenwoordig bijna dagelijks met de psychiatrie in bijzondere gedaante te maken heeft.

 

President Donald Trump’s Mental State An ‘Enormous Present Danger’ | The Last Word | MSNBC • 30 nov. 2017

President Donald Trump’s Day Of Strange And Confusing Statements | The Last Word | MSNBC   •  3 apr. 2019

Trump An Incoherent Spectacle At G7; W.H. Struggles To Clean Up | Rachel Maddow | MSNBC  • 27 aug. 2019

Digesting The President’s Absurdities As Allies Privately Worry | Deadline | MSNBC   •  23 aug. 2019

7 Awkward Moments you Missed from the NATO Summit in London  • 5 dec. 2019

Trump’s Most Embarrassing Moments of 2019 | Trump’s Origin Story   •  25 dec. 2019

 

   * * *

 

 

 

Comments are closed.

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.