Feed on
Posts
Comments

De Toeslagen-Soap / RTL-nieuws  8 maart 2020

<<  Toenmalig minister Lodewijk Asscher en staatssecretaris Eric Wiebes werden in 2014 door de top van de Belastingdienst op de hoogte gebracht van de uitwassen van de doorgeschoten fraudejacht bij de dienst. In plaats van in te grijpen, negeerden ze het probleem.

Dat meldt Follow The Money op basis van vertrouwelijke stukken. Het gaat opnieuw over toeslagen met kinderopvang, waar zich volgens de website een affaire aandient, nog veel groter dan de toeslagaffaire.

De Belastingdienst bracht namelijk tienduizenden gezinnen in zware financiële problemen door een keiharde regel: wie een fout maakt met kinderopvangtoeslag, moet niet alleen het te veel ontvangen bedrag terugbetalen, maar alles.

Maar de Belastingdienst wilde al in 2014 van die regel af, het ministerie niet. >>

 

<<  Een flink aantal politieke kopstukken, onder wie premier Rutte, moet op het matje komen bij de ondervragingscommissie over de toeslagenaffaire. Zij zullen onder ede worden gehoord. Naast Rutte gaat het om ministers Wopke Hoekstra (Financiën), Eric Wiebes (Economische Zaken) en Tamara van van Ark (Medische Zorg). Ook PvdA-leider en oud-minister Lodewijk Asscher moet opdagen, net als oud-staatssecretaris Menno Snel.

Peter Winterman, AD 27-10-20, 09:41

Lodewijk Asscher was in het vorige kabinet minister van Sociale Zaken en Eric Wiebes was tussen 2014 en 2017 als staatssecretaris van Financiën verantwoordelijk voor de Belastingdienst. Ook de voorganger van Wiebes, Frans Weekers, wordt onder ede gehoord door de commissie.  >>

 

 

<<  De toeslagenaffaire: het gevaar van geperverteerde instituties. Een gesprek met Pieter Omtzigt •  Nov 17, 2020

De Nieuwe Wereld / Ad Verbrugge gaat in gesprek met CDA-kamerlid Pieter Omtzigt over de toeslagenaffaire. “Het is killing hoe wij het ingericht hebben.” >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.