Feed on
Posts
Comments

” Vrijheid “

 

 

Hou eens op met die ongefundeerde paniek over ons politiek bestel”

Opinie  Trouw    Joop van Holsteyn  –  11:47, 4 mei 2019  –   https://www.trouw.nl/opinie/hou-eens-op-met-die-ongefundeerde-paniek-over-ons-politiek-bestel~aa2bcc0d/

“ Zorg om de democratische inrichting van Nederland is gerechtvaardigd. En er is ruimte voor verbetering, zoals de staatscommissie parlementair stelsel laat zien. Maar reden tot paniek? Staat de Nederlandse democratie op het punt ten onder te gaan omdat een kleine, gesloten groep burgers alle macht in handen heeft? Nee.

Uiteraard mag de constatering dat een wezenlijk andere democratische inrichting ondenkbaar of althans onuitvoerbaar is, niet leiden tot de conclusie dat ‘dus’ alles in orde is. Bijvoorbeeld als het gaat om het (vermeende) bestaan van een politieke kaste, in kringen van Forum voor Democratie waarschijnlijk ‘het partijkartel’ geheten. Feitelijk valt het echter met de geslotenheid van het Nederlandse bestel enorm mee. Sterker, vergeleken met andere landen is het in Nederland relatief eenvoudig om een partij te beginnen, aan verkiezingen mee te doen en om als nieuwe partij toegang te krijgen tot de volksvertegenwoordiging. Voor D66 tot en met Forum bleken de deuren van de Nederlandse representatieve democratie echt heel gemakkelijk open te gaan. “

 

 

Hoe corrupt is Nederland en wat doen we er aan? Willeke Slingerland en Syp Wynia”

Cafe Weltschmerz    Published on Nov 23, 2018   –   https://www.youtube.com/watch?v=XVrxPufEc80

“Willeke Slingerland is lector aan Hogeschool Saxion en promoveerde dit jaar op het thema ‘netwerkcorruptie’. Syp Wynia is columnist van Elsevier Weekblad en publiceert veel over handel in politieke invloed, oftewel ‘lobbycratie’.

Slingerland en Wynia komen tot de slotsom dat het de hoogste tijd is om de bezem door de Nederlandse lobbycratie te halen. Ze dringen aan op meer wetenschappelijk onderzoek naar corruptie in Nederland.
Die corruptie ondermijnt de democratie en de rechtsstaat veel heftiger dan vaak wordt gedacht. Zo schoon is Nederland namelijk niet. En anders moet er maar een Staatscommissie Lobbycratie worden ingesteld, om orde op zaken te stellen. “

Media Nepnieuws en CO2 Volksverlakkerij; Kees van der Pijl en Karel van Wolferen”

Cafe Weltschmerz    Published on Jan 13, 2019  –  https://www.youtube.com/watch?v=rGiok-ijteQ

“ De Nederlandse kranten zijn in handen van twee Belgische uitgevers. Twee familiebedrijven die van oudsher verweven zijn met het Belgische bestuurlijke establishment.
De hoofdredacteuren van deze kranten werden uitgenodigd bij ‘Jinek’ om te praten over de ‘oorlog’ van ‘Brussel’ tegen nepnieuws. In het zicht van de komende Europese verkiezingen en de aanstaande klimaatwetgeving is het duidelijk welke belangen hier gediend zijn. “

“Was tun gegen Volksverdummung in Deutschland?”

Russia Today  >  RT Deutsch   Published on Jan 7, 2016 –  https://www.youtube.com/watch?v=1mf0jIXpum4

“Andreas Popp von der Wissensmanufaktur diskutiert mit Nicolaj Gericke über das Parteiensystem in Deutschland. Dabei hält er eine von ihm diagnostizierte “Volksverdummung” für den Ursprung zahlreicher gesellschaftlicher Probleme.”
Allerdings hat Popp auch einen Lösungsvorschlag parat. Mehr auf unserer Webseite: https://deutsch.rt.com/

RT – Russia Today > Der Fehlende Part: Gefangen zwischen Propaganda und Fake News [S2 – E107]

RT Deutsch   Published on Dec 2, 2016  –  https://www.youtube.com/watch?v=oyNlh-Xzo04

“Am 23. November hat das EU-Parlament eine Resolution zur Bekämpfung “antieuropäischer Kampagnen” beschlossen. Dabei wurden russische Medien auf eine Stufe mit der Propaganda des “Islamischen Staates” gestellt. 304 Abgeordnete haben der Resolution zugestimmt, 179 waren dagegen und 208 haben sich ihrer Stimme enthalten.

Doch wie wirkt Propaganda auf uns? Wie leicht lassen wir uns beeinflussen?

RT Deutsch-Reporterin Maria Janssen fragt Rico Albrecht, Mitarbeiter am Institut für Wirtschaftsforschung und Gesellschaftspolitik, nach der wissenschaftlichen Bedeutung des Begriffes.”

 

 

 

 

Comments are closed.

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.